Administracions

Castelló d’Empúries aposta per la masoveria urbana

Es posaran en contacte propietaris d’habitatges que necessiten reformes i persones disposades a actuar-hi

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries aposta per promoure el concepte de masoveria urbana com una de les vies per garantir el dret a l’habitatge. D’una banda s’elaborarà una borsa de propietaris d’habitatges buits i que necessiten reformes, i, en paral·lel, es farà una llista de persones que, a canvi de no pagar lloguer o pagar un lloguer molt baix, es comprometen a reformar i/o mantenir l’habitatge en bones condicions. El compromís de les dues parts es plasmarà en un contracte on es detallaran les tasques a desenvolupar a l’habitatge. A més, una entitat externa farà un seguiment del projecte i vetllarà pel compliment dels compromisos. Els propietaris d’habitatges que s’hi acullin es beneficiaran de bonificacions de fins a un 75% de l’IBI i en els casos de pagament se’ls garantirà el cobrament del lloguer.

Manca d’habitatge

Jaume Planella, regidor d’Habitatge, es mostra convençut que aquesta fórmula pot tenir bons resultats al municipi. “D’una banda tenim una manca d’habitatge i de l’altra tenim un despoblament, es tanquen cases, en part perquè són cases on cal fer reformes i els propietaris no poden fer-les. Creiem que és aplicable tant al nucli antic com a Castelló Nou i Empuriabrava, per a pisos, cases o masies”, diu el regidor.

Calculen que hi ha uns 800 habitatges buits al municipi. Pel que fa la demanda d’habitatges, a tall d’exemple, Planella recalca que per l’oferta d’uns deu pisos de protecció oficial que s’ha obert recentment es van presentar 103 candidatures. Tenint en compte que són pisos destinats a col·lectius molt concrets (menors de 35 anys, famílies monoparentals o majors de 65 anys), el regidor considera que el nombre total de persones que busquen habitatge al municipi és més elevat. Planella confia que els primers contractes de masoveria urbana es puguin definir d’aquí a uns tres mesos.

Una intervenció amb segell de la CUP

L’impuls a la masoveria urbana que fa seu l’Ajuntament de Castelló d’Empúries és una de les primeres concrecions de la presència de la CUP al govern municipal. La formació, amb dos regidors, Joan Basí i Jaume Planella, va optar per formar govern amb Esquerra i garantir la majoria absoluta del govern encapçalat per l’alcalde, Salvi Güell. Jaume Planella confirma que l’impuls a la masoveria urbana era una de les propostes que la CUP portava en el seu programa i també que la formació té especial interès en incidir en les polítiques d’habitatge. Una de les properes accions previstes en aquest camp que avança el regidor és l’elaboració d’una diagnosi de l’habitatge al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona