Administracions

Reprenen la reforma del vell Museu del Suro a Palafrugell

L’adjudicatària de l’obra, que amenaçava de renunciar-hi, i el consistori, que no volia pagar més del pactat en l’adjudicació, acosten posicions

Revisaran algun concepte a l’alça per evitar un nou concurs

La reforma de l’edifici de l’antiga Escola d’Arts i Indústria de Palafrugell, que més tard i fins fa una dècada va servir com a primera seu del Museu del Suro local, s’ha reactivat en les darreres setmanes. Després de mesos de lentitud i un trimestre pràcticament aturada perquè l’adjudicatària, Comsa, considerava que no li sortien els números pel pressupost de l’oferta que havien presentat –890.643 euros, amb l’IVA–, el consistori i l’empresa han arribat a una entesa per finalitzar-la.

A la tardor, els representants de l’empresa havien pressionat dient que renunciarien al contracte i el regidor d’Obres, Lluís Ros, descartava elevar el pressupost o acceptar una retallada de les qualitats previstes en el contracte. Finalment, però, Ros explica que en les converses totes dues parts han acostat les posicions: “Hi ha la voluntat mútua que s’acabi l’obra, perquè per a l’empresa renunciar-hi hauria empitjorat la seva qualificació per a futurs concursos, i per a l’Ajuntament, certificar la feina feta i preparar un nou concurs per als acabats pendents també hauria suposat un sobrecost”, en temps i diners invertits per a la nova contractació, segons admet el regidor.

Entre el març i el juny

El regidor explica que encara han de revisar contradiccions de preus en alguns conceptes, en què es podria acordar algun increment o una nova planificació de les feines pendents, i esperen una nova reunió amb els gestors de Comsa per afrontar el final de les obres. Però l’edil creu que cap a finals de març ja es podrien haver resolt bona part de les instal·lacions a l’interior i els tancaments de portes i finestres.

En qualsevol cas, Ros compta que al juny puguin disposar de l’edifici, on tenen prevista la seu del nou espai d’arts escèniques cogestionat amb Actua, l’Associació d’Usuaris i Amics de les Aules de Teatre i Cinema de Palafrugell. Diverses de les aules seran compartides amb altres entitats. I Ros avança que a la planta baixa preveuen aprofitar l’espai per reubicar-hi algun altre servei municipal, amb molts números per a l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP).

L’obra ha passat nombroses vicissituds des que en la primera adjudicació les dues primeres empreses hi renunciessin i l’aposta per Comsa arribés sense prou marge per beneficiar-se de l’ajut per a inversions financerament sostenibles previst si s’hagués enllestit abans de finals del 2018.

LES DATES

22.06.18
es va signar
el contracte per rehabilitar l’edifici de l’antic Museu del Suro, a Comsa i en un termini de deu mesos.
21.03.19
és el darrer compromís
de l’empresa per enllestir les instal·lacions i els tancaments de la reforma.

LA XIFRA

890.643
euros
–amb l’IVA– va ser el preu d’adjudicació de la reforma, que l’empresa reclama que es revisi a l’alça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona