Administracions

Nou col·lector per a la recollida d’aigües residuals del barri vell de Palamós

La part final d’aquest sistema de sanejament compta amb un calaix que ha quedat obsolet

La seva saturació ha provocat abocaments al carrer

L’Ajuntament de Palamós tirarà endavant la construcció d’un nou col·lector per a una millor canalització de les aigües residuals d’una part del barri vell de Palamós. Les tasques de canalització del nou col·lector tindran una durada de set setmanes amb un pressupost global de 103.755 euros, un cost que serà finançat íntegrament per la Companyia d’Aigües de Palamós.

Es tracta del darrer tram d’aquest sistema de sanejament, concretament aquell que canalitza les aigües brutes provinents del sector sud del barri vell de Palamós (zona del Pedró) i que ho fa en el darrer tram de l’avinguda de l’Onze de Setembre, des del carrer de Tauler i Servià i fins davant les Escales del Casino, on connecta finalment amb la galeria que condueix aquestes aigües a l’estació de bombeig de les Pites.

Un calaix obsolet

Actualment aquesta part final de la xarxa compta amb un calaix que, pels anys i dimensions, ha quedat obsolet quan hi ha situacions de molt cabal hidràulic que, de vegades, han provocat saturacions del sistema amb abocaments al carrer.

La nova canonada tindrà un diàmetre de mig metre amb capacitat sobrada per a les necessitats d’aquest sector. A banda, el projecte que s’executarà preveu no enderrocar l’actual instal·lació, que podria actuar de reforç de la nova si en algun moment es requerís. Amb aquesta obra es permetrà completar el projecte de millores d’aquest tram de xarxa que fa uns dos anys ja va incloure, als carrers afectats, la separació de les aigües plujanes de les residuals. Ara, però, només caldrà valorar quan caldrà iniciar enguany aquests treballs, per concretar si es farà abans o després de l’estiu.

Paral·lelament, els treballs de reurbanització de l’Eixample de Palamós han comportat la instal·lació d’un nou col·lector d’aigües plujanes on també s’incideix en l’abastament d’aigua, reemplaçant la xarxa de sanejament per un sistema de recol·lecció separatiu, la modernització de la senyalització horitzontal i vertical, l’emplaçament d’alguns punts de nou enllumenat públic i de mobiliari urbà.

LA XIFRA

103.755
euros
és el cost de les obres del nou col·lector que serà finançat íntegrament per la Companyia d’Aigües


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona