Administracions

Demanen permís per obrir un bingo i una sala de jocs recreatius a Palamós

Es vol fer a la primera planta de l’edifici on hi ha el cinema Arinco

Hi havia hagut la sala de festes Roseto

La comissió d’Urbanisme s’ha de pronunciar

La primera planta de l’edifici on actualment hi ha el multisala Arinco podria ser la seu d’un bingo i una sala per a jocs recreatius, si prospera la proposta que ha presentat un grup inversor de fora del municipi. Ara mateix, la comissió provincial d’Urbanisme de la Generalitat ha de resoldre un tràmit d’usos provisionals, en tractar-se d’una finca urbanitzable. La part superior de l’Arinco estava en desús des de l’any 2005. En aquest espai, que caldrà reformar, hi havia hagut antigament la característica sala de festes Roseto, que juntament amb el Savoy, va marcar la nit a Palamós.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, destaca que si els promotors d’aquesta iniciativa privada compleixen tots els requisits legals des de l’Ajuntament no hi posaran “cap impediment” i donaran la llicència d’obres. Amb tot, Puig matisa: “No és el tipus d’activitat que més ens agrada per a un espai característic i cèntric com és aquesta sala.” I hi afegeix: “Ens hauria agradat algun altre tipus d’activitat. Feia anys que no hi havia moviment per reobrir aquest espai i si algú ha decidit invertir-hi no hi posarem cap impediment sempre que disposi de tot el que es requereix.”

La primera planta d’aquest cèntric edifici consta d’un espai de quasi 800 metres quadrats que s’haurà de rehabilitar completament. Aquest equipament recreatiu, en cas que la proposta tiri endavant, tindrà capacitat per a 461 persones, 141 de les quals s’han previst per a la sala de bingo. A més, també inclourà una zona d’apostes en línia, una de recreativa on hi haurà escurabutxaques i altres jocs electrònics i, finalment, una zona per jugar a la ruleta, a més d’un bar.

La tramitació, en una primera instància, no depèn de l’Ajuntament. En tractar-se d’una finca urbanitzable s’ha de fer un tràmit previ d’usos provisionals, que ha de decidir la comissió d’Urbanisme de Girona. L’expedient està en fase d’informació pública i, quan es resolgui, l’Ajuntament de Palamós ja podrà concedir la llicència corresponent.

La reobertura de l’Arinco

El cinema Arinco es va reobrir fa un any, després d’haver estat tancat al públic. Palamós, que va ser un referent cinematogràfic a les comarques gironines durant dècades, es va quedar definitivament sense cinemes el novembre del 2017. El Kyton, l’altra multisala, també un cinema històric, ja havia tancat prèviament a l’Arinco. La reobertura del multisala Arinco de Palamós va tenir lloc l’11 d’abril del 2019 amb una jornada de portes obertes amb la projecció de dues pel·lícules: Ralph rompe internet i Glass.

LA FRASE

No és el tipus d’activitat que ens agrada per a aquest espai, però no hi posarem obstacles
Lluís Puig
alcalde de palamós

LA DATA

1967
L’estiu d’aquest any
es va obrir la sala de festes Roseto, que juntament amb el Savoy, va marcar la nit a Palamós.

LA XIFRA

461
persones
és la capacitat que es preveu que tingui aquest equipament recreatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona