Administracions

Vilafant té un nou equipament cobert per a tot tipus d’actes

L’espai Àgora, al costat del pavelló Joel González, ja és a punt per ser usat i també servirà per esponjar l’afluència del poliesportiu

L’estructura feia més de 25 anys que estava abandonada

L’espai Àgora de Vilafant estarà al servei de la població quan s’hagi superat la crisi sanitària i es permeti novament els entrenaments esportius en espais municipals. En els darrers dies, s’han acabat els treballs de pintura i d’enllumenat de l’espai reconvertit, com explicava aquesta mateixa setmana l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.

“Es va fer l’entrega de l’obra el mes de febrer, ara fa uns dies s’ha acabat de pintar i ben aviat ja s’hi podrà entrenar”, afirmava Cantenys just abans de la decisió de tancar els espais públics per fer esport, com a conseqüència de la crisi sanitària. La reforma de l’espai amb les piscines inacabades de Poliesports es va iniciar ja fa vuit mesos. Ha estat una reforma feta amb l’objectiu de convertir l’espai cobert en útil per ser usat com a espai polivalent que faciliti esponjar l’afluència d’usuaris del pavelló cobert Joel González, just al costat. Ha estat una reforma molt lenta, més del que es preveia inicialment. A la pista poliesportiva, pintada recentment, es pot jugar amb mides reglamentàries a bàsquet i a futbol sala.

Segons explicava la mateixa alcaldessa de Vilafant, el nou espai podrà estar a punt per practicar-hi qualsevol activitat lúdica i esportiva. “Aquest és un equipament que anirà molt bé per a Vilafant”, va manifestar l’alcaldessa la setmana passada.

Les obres s’han allargat alguns mesos més del previst: “Ha estat més entretinguda del que s’esperava inicialment”, va assegurar. Els treballs han consistit a retirar la runa, moure terres i també s’ha pavimentat. No solament això sinó que també s’han reparat les grades i s’hi ha afegit escales per accedir-hi. A més s’hi ha posat llum i s’ha substituït i millorat tot el sostre. “S’ha canviat tota l’estructura del sostre. S’hi han posat més de 3.000 ancoratges.”

El projecte del complex poliesportiu de Vilafant es va començar a construir a principis dels anys noranta a iniciativa d’una societat privada i no es va poder acabar per problemes econòmics. Es tractava d’un projecte faraònic i insostenible que incloïa en un espai d’uns 50.000 metres quadrats una pista d’atletisme olímpica, dues piscines, un camp de futbol i un pavelló, entre altres estructures annexes. Una vegada ja aturades les obres, el 2002, es va crear el Consorci Poliesports, però aquell intent tampoc va reeixir. Mitjançant requalificacions i cessions, l’Ajuntament de Vilafant va recuperar el que va poder.

LA XIFRA

300.000
euros.
Aquesta és la inversió de l’Ajuntament en l’espai Àgora, diners d’un contenciós contra la Generalitat

LA DATA

Anys 90
Poliesports.
El complex es va començar a construir a principis dels noranta a iniciativa d’una societat privada

LA FRASE

Es va fer l’entrega de l’obra al febrer, ara s’acaba de pintar i aviat s’hi podrà entrenar
Consol Cantenys
ALCALDESSA DE VILAFANT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona