Administracions

Torroella penja la bandera espanyola

L’equip de govern acata la decisió judicial, després d’un procés iniciat el 2012

Mai havia onejat a l’ajuntament

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha penjat la bandera espanyola al balcó de la casa de la vila per imperatiu legal. Es tanca així un llarg i complex procés judicial interposat l’any 2012 per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra l’Ajuntament per l’absència de la bandera espanyola a l’exterior de l’edifici. Ara, el govern d’UPM i ERC ha modificat, en aquest aspecte, les banderes que hi onegen i hi ha penjat l’espanyola, al costat de la catalana, la del municipi i la de la Unió Europea.

Aquest procés judicial, plegat de recursos i incidències en diverses instàncies jurisdiccionals, ha arribat a la seva fi després de vuit anys. La senyera era l’única bandera que onejava a la casa de la vila per voluntat expressa acordada pel consistori des de l’any 1979 i reiterada per la sessió plenària el febrer de 2013.

Valorar-ne els efectes

L’alcalde, Jordi Colomí (UPM), ha reconegut que “ni a títol personal, ni municipal tenia sentit assumir la càrrega econòmica i institucional, com ara la inhabilitació d’un alcalde, que podia comportar la situació anterior”. En aquest sentit, ha agraït el suport mostrat per diversos alcaldes que l’han precedit i pels grups municipals del consistori. Colomí insisteix que “en uns moments tan difícils com els que estem passant aquest dies és una llàstima que es doni més importància als símbols, que als gestos i a les accions per resoldre els problemes reals de la gent”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Marc Calvet (ERC), ha explicat: “Ho considerem un pas més en la repressió que exerceix l’Estat espanyol contra les institucions catalanes.” Hi afegeix: “Aquest any està sent molt dur per als veïns de Torroella de Montgrí i de l’Estartit. Hem passat el temporal Glòria i ara l’emergència planetària que representa el coronavirus té tota la nostra atenció i dedicació. No perdrem temps ni recursos amb les manies de l’Estat espanyol. Amb actes com aquest es demostra que lluny que estan els interessos de la ciutadania de Catalunya i els interessos de l’Estat.”

L’anterior alcalde, Josep Maria Rufí (ERC), va justificar no posar la bandera per tres motius: primer, perquè no hi havia estat mai des de l’adveniment de la democràcia, governés qui governés; segon, perquè la seva absència no comportava cap problema social ni al carrer, i, tercer, perquè no es penjaria la bandera d’un estat que “té empresonada Dolors Bassa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona