Administracions

La Diputació de Girona injectarà prop d’onze milions als municipis

És un avançament del Fons de Cooperació Econòmica d’enguany, que es concreta en 8,3 milions per als 221 ajuntaments i 2,6 més per als vuit consells comarcals

Els ajuts arribaran aquest mes

La Diputació de Girona , atenent els efectes directes en l’economia que té la crisi de la Covid-19 i amb l’objectiu de garantir la liquiditat dels ajuntaments, injectarà 10.934.532 euros a les corporacions locals. Aquest import correspon a un avançament de la meitat del Fons de Cooperació Econòmica Local previst per a aquest any. Així, es destinaran 8.287.500 euros als 221 ajuntaments i 2.647.032 euros més als vuit consells comarcals de la demarcació. D’aquesta manera, la Diputació de Girona els garanteix la dotació de recursos perquè puguin contribuir a la recuperació econòmica que es derivi a posteriori. La previsió és que les corporacions locals rebin els ajuts de la Diputació de Girona, que es van aprovar ahir, durant aquest mes d’abril.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va subratllar l’avançament d’aquests ajuts davant l’aprimament de les arques municipals a causa, entre altres coses, de l’ajornament del pagament d’impostos i l’augment de la despesa per atendre emergències socials i sanitàries per la pandèmia. “Tot i que la gran majoria dels ajuntaments de la nostra demarcació estan econòmicament bé, estan sanejats, el cert és que enguany els impostos municipals els cobraran més tard, i poden tenir necessitats de tresoreria; s’han de pagar nòmines, proveïdors...”. En aquest sentit, la Diputació de Girona ha acordat aquesta mesura “en previsió”. Noguer va valorar-la positivament tot recordant que amb aquesta decisió s’exemplifica el compromís de la Diputació de Girona amb el món local. La Diputació també ha ofert assessorament i suport tècnic per poder fer front a les dificultats socials i econòmiques.

D’altra banda, per mitjà d’un decret, la Diputació també ha aprovat el pagament de la meitat de la quantitat total que s’ha assignat aquest any a cada consell comarcal. L’import global d’aquesta quantitat és de 5.294.064 euros i, per tant, ara s’avançaran 2.647.043 euros als vuit ens comarcals de la demarcació.

En el cas dels ajuntaments, en el marc del Fons de Cooperació Econòmica, a l’hora de determinar els imports amb què se subvenciona cada corporació, es té en compte el nombre d’habitants de cada municipi. Per això els que tenen fins a 20.000 habitants reben 33.000 euros i els que en tenen més de 20.000 poden aconseguir-ne 22.000. També es valora la superfície de cada municipi i la mitjana de la seva despesa corrent.

Així, l’Alt Empordà, la comarca gironina amb més municipis –un total de 68–, rebrà dos milions d’euros. La Selva és la segona comarca amb més dotació econòmica: 1.518.896 euros. La segueix el Baix Empordà, que rebrà 1.490.568 euros. En quart lloc, hi ha el Gironès, amb 1.336.328 euros. La Garrotxa rebrà 711.468 euros; el Ripollès, 510.351, i el Pla de l’Estany, 378.555. La Cerdanya és la que menys quantitat rep, 273.647.

La Diputació de Girona també atorga fons a tres municipis d’Osona: Espinelves, Vidrà i Viladrau. En total, són 60.132 euros.

LES FRASES

L’objectiu és ajudar els municipis i, per extensió, la ciutadania i el teixit empresarial i associatiu
Miquel Noguer
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA
Ara, més que mai, fem evident el nostre compromís amb el món local amb aquesta injecció econòmica tan important


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona