Administracions

Conclouen la reparació de la mota del Ter baix i la millora de recs a Torroella

L’ACA refà la contenció del curs fluvial al municipi i amplia la capacitat de desguàs del rec del Molí

El darrer temporal i l’estat d’alarma han complicat la reparació dels danys del ‘Glòria’

Els treballs per reparar la mota de contenció del Ter al tram final, a Torroella, i diverses infraestructures hidràuliques que van quedar malmeses per la crescuda del riu a finals de gener, pel temporal Glòria, estan pràcticament enllestits. Els ha impulsat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb una inversió superior a 540.000 euros, i les obres s’han pogut planejar i executar en tot just quatre mesos, tot i les dificultats afegides per l’estat d’alarma de la Covid-19 i el temporal d’intensitat menor, però notable, dels dies 22 i 23 d’abril.

El cap de la demarcació territorial de l’ACA a Girona, Àlex Rocas, i l’alcalde de Torroella, Jordi Colomí, van visitar ahir una de les zones on la intervenció ha suposat més que doblar (2,5 cops) la capacitat anterior de desguàs, a la sortida del rec del Molí. La canalització, paral·lela al riu, acaba a Torroella i permetrà accelerar el drenatge d’11 quilòmetres quadrats de la plana d’Ullà. Al gener, l’aigua es va acumular als camps negats i la inundació va deixar inservible la planta potabilitzadora, va afectar la canonada principal d’abastament i un rec agrícola –també reparats–, i va entrar en algunes propietats.

Colomí creu que amb les obres, que també han servit per reparar esvorancs al pas Pilla i altres punts del terme, es fa un “salt de qualitat” en cas de futures avingudes intenses. També va agrair a Rocas la ràpida resposta “en un context extremadament advers”. El camí que corona la mota, al tram, també està gairebé a punt i es reobrirà la setmana vinent.

Bases d’ajuts per al camp

D’altra banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va publicar ahir al DOGC les bases reguladores dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels aiguats de l’octubre del 2019 o pel temporal Glòria del gener del 2020. Estaran limitades a les zones que preveu el departament, que fossin productives i hagin perdut potencial. I caldrà acreditar un mínim de 0,5 hectàrees de superfície de conreu o, en el cas d’hortes, de més de 0,1 hectàrees. Els ajuts compensaran obres de restitució del potencial productiu o les càrregues financeres en operacions d’inversió amb l’Institut Català de Finances (ICF).

LA XIFRA

540.000
euros
ha invertit l’ACA en la reparació de la mota del Ter a Torroella i altres obres, com ara el desguàs del rec del Molí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona