Administracions

ANNA VILA

ALCALDESSA DE SETCASES

“La fibra és més que necessària”

L’alcaldessa de Setcases reivindica una millora dels serveis que s’han demostrat més que bàsics durant la situació actual pel coronavirus

Analitza també com els han afectat les segones residències

El miracle dels pobles.
L’alcaldessa de Setcases assegura que durant el període de l’estat d’alarma no els ha calgut organitzar una xarxa de voluntariat. De fet, és molt contundent sentenciant que, per sort, són un poble petit i és una organització que no cal. I ho expressa d’una manera molt directa: “No tinc cap mena de dubte que, davant de qualsevol adversitat i de qualsevol necessitat, fent la crida oportuna, sortiran els voluntaris de sota les pedres.” És, doncs, un recurs pel qual poden optar els pobles de les dimensions de Setcases, especialment els ubicats en l’espai rural, i que en episodis com l’actual estat d’alarma és un vertader tresor.

Anna Vila explica en aquesta entrevista que l’estat d’alarma ha posat al descobert les necessitats, quant a serveis, d’un poble petit com Setcases. Els cal la millora de la xarxa d’internet i una millor cobertura sanitària. L’alcaldessa analitza també com els ha afectat el fenomen de les segones residències.

Setcases és un municipi turístic. Com estan vivint aquesta pandèmia?
Doncs, des del punt de vista sanitari, molt tranquils, ja que, fins al moment, no hem tingut afectació, però, econòmicament parlant, ho vivim amb molta preocupació. Sent un municipi en què la seva principal font d’ingressos és el turisme, gairebé la totalitat de l’activitat empresarial s’ha vist obligada a parar.
Les persones de segones residències han estat un problema al poble?
És cert que, al cap de pocs dies de la declaració de l’estat d’alarma, hi va haver un cert rebombori o preocupació amb els veïns de segona residència, però, des del meu punt de vista, tota aquella persona que ha passat el confinament a la segona residència perquè en el moment de la declaració de l’estat d’alarma ja era al poble, o que ha vingut a confinar-se seguint les normes com tots els altres, doncs de cap manera ha representat un problema, ans al contrari, ja que ha contribuït a l’economia dels petits començos de primera necessitats, els quals també han vist fortament minvada la seva activitat econòmica.
Quines necessitats hi ha al seu municipi?
Bé, de necessitats com a poble rural de muntanya, i arran de la Covid-19, en què s’ha prioritzat el teletreball, s’ha posat de manifest que la bona connexió a internet i la fibra òptica en ple segle XXI són més que necessàries. Una millor cobertura sanitària també seria desitjable, ja que som un poble amb molta població gran i que té dificultats per desplaçar-se al CAP de Camprodon. Habitualment, la visita del metge de capçalera era d’un dia a la setmana, però, des de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19, el consultori mèdic està tancat i, pel que ens han comunicat, pot ser que no es torni a obrir fins no se sap quan.
Hi ha voluntariat?
No, no hi ha una xarxa de voluntariat constituïda com a tal. Estic més que segura, però, que les setcasenques i els setcasencs davant les dificultats ens agermanarem per ajudar en tot el que calgui.
Com atenen les persones més vulnerables?
En el cas de la Covid-19, l’atenció es du a terme a través de la Creu Roja de la Vall de Camprodon, que s’ha coordinat amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès, que és l’ens que gestiona els casos de vulnerabilitat.
Com s’organitza l’Ajuntament de Setcases?
Ens hem organitzant mitjançant la combinació del treball presencial a porta tancada i el teletreball. Per això és important una bona connectivitat d’internet, ja que si l’administració requereix que tots els procediments siguin telemàtics, doncs és necessari dotar-los dels mitjans per fer-ho possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona