Administracions

Suspeses les vistes i judicis als jutjats de Gavà mentre no es repari la refrigeració

Una tècnica de riscos laborals ha constatat que a totes les instal·lacions se supera la temperatura màxima permesa

L’estiu passat ja es va haver d’aturar l’activitat després de registrar temperatures de 38 graus a l’edifici

La jutgessa degana de Gavà ha acordat suspendre vistes i judicis dels jutjats mixtes 1 a 6, així com dispensar els seus magistrats de les obligacions judicials, mentre no s'arregli el sistema de refrigeració de l'edifici. Aquest mateix dijous, una tècnica de riscos laborals ha constatat que en totes les instal·lacions se supera la temperatura que estableix la normativa vigent, que ha d'estar compresa entre els 17 i els 27 graus.
Aquesta és la segona vegada que la degana pren una mesura d'aquest tipus, després que l'any passat l'edifici presentés una situació de característiques similars, quan també es van espatllar els refrigeradors i es van registrar temperatures de fins a 38 graus dins l'edifici.
La degana de Gavà recorda a l'escrit de l'acord que ha pres que el Reial Decret sobre Disposicions Mínimes de Seguretat estableix que l'exposició a les condicions ambientals dels llocs de treball no haurà de suposar un risc per a la seguretat i salut dels treballadors.

Una d'aquestes condicions ambientals fa referència a la temperatura, humitat i velocitat de l'aire, que no han de suposar “una font d'incomoditat o molèstia” per als treballadors. Per això, entre d'altres mesures, estableix que la temperatura dels locals on es facin feines sedentàries pròpies d'oficines o similars estigui compresa entre 17 i 27 graus.

A banda, el sistema de ventilació utilitzat i, en particular, la distribució de les entrades d'aire net i sortides d'aire viciat, hauran d'assegurar “una renovació efectiva de l'aire del local de treball”.

En aquest sentit, la degana recorda que la seu dels jutjats, així com el Registre Civil, el jutjat de guàrdia i del deganat té el sistema de climatització danyat des del maig del 2019, fins al punt que s'han registrat temperatures d'entre 30 i 38 graus. El 27 de juny del 2019 la degana ja va dispensar jutges i magistrats de complir els seus deures judicials mentre no es reparés el sistema de refrigeració.

Recentment, afirma la degana, el sistema ha tornat a fallar durant el juny del 2020 perquè “no s'han fet les reparacions necessàries per garantir el seu correcte funcionament”. El 12 de juny, afegeix, l'administració va informar que la reparació s'havia de fer en pocs dies, però encara no s'ha dut a terme.

Davant d'aquesta situació, reforçada pel fet que aquest mateix dijous una tècnica de riscos laborals ha constatat que les temperatures superen la normativa vigent a l'edifici, la degana ha acordat dispensar jutges i magistrats dels jutjats mixtes 1 a 6 de complir els seus deures judicials mentre no es repari el sistema de refrigeració. Això inclou la suspensió de vistes o judicis.

Només en queda exempt el servei de guàrdia, que s'ha de prestar de forma continuada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona