Administracions

Mor Joaquim Rovira, alcalde de Sils durant set mandats

Amb les sigles de l’extinta CiU va ser el primer alcalde de la restauració de la democràcia

Fins que va deixar la política, el 2007, va governar amb majoria absoluta i amb un gran suport popular

Joaquim Rovira i Planas, que va ser alcalde de Sils durant set mandats seguits des de la restauració de la democràcia, va morir el 13 de juliol als 85 anys, deixant un llegat bastit al llarg de vint-i-vuit anys, sempre amb majoria absoluta i sota les sigles de la desapareguda Convergència i Unió. L’Ajuntament de Sils, en un comunicat emès ahir, destacava: “Ens ha deixat la persona, però sempre quedarà el llegat d’una manera de fer i d’una vida dedicada al poble.”

Rovira, que sempre va tenir un gran suport popular, es va haver de responsabilitzar de gestionar un dels períodes més importants de creixement urbanístic, demogràfic i industrial al municipi. Per entendre el repte de Rovira, unes declaracions que va fer el 2007, quan va anunciar que plegava, demostren el punt de partida del seu primer mandat (1979-1983) i d’aquells primers ajuntaments democràtics: “Per posar un exemple, el 1979 només hi havia tres funcionaris. Poca gent tenia el costum de venir a l’ajuntament a explicar els seus problemes o a demanar ajut. Avui hi ha més de trenta treballadors municipals i s’exigeix molt més a l’Ajuntament.”Joaquim Rovira va saber-se envoltar d’un fidel equip de col·laboradors que l’acompanyaren durant els seus mandats i, a banda d’acompanyar-lo en les tasques de govern, contribuïren a dinamitzar la vida associativa i cultural del municipi durant els vint-i-vuit anys que va representar i governar el municipi de Sils.

Rovira va succeir en el càrrec l’anterior alcalde Jaume Pastells i Clota (1964-1979). Al llarg dels seus mandats, Sils va prendre la seva fisonomia actual, si bé la planificació de les urbanitzacions de les Mallorquines, Vallcanera Park, les Comes i King Park és anterior a la seva arribada a l’Ajuntament.

Amb Rovira, Sils es va dotar d’equipaments, com ara el centre d’assistència primària (1993), el nou edifici de l’ajuntament (1994), les pistes poliesportives i les piscines (1984-1986), el pavelló d’esports (2002), la deixalleria (2007) i la construcció del centre cívic de Sils (2006). També en els seus mandats es va posar en marxa el servei d’arxiu municipal (1988), es va implicar en la restitució de l’antic estany de Sils (1998) i va sumar esforços per posar sota titularitat municipal i restaurar la sala cultural La Laguna (2003).

Joaquim Rovira va néixer a Sils el 23 de maig del 1935, estava casat amb María Carmen Ramírez Sánchez i deixa dos fills, Joaquim i Anna. La cerimònia es farà avui, a les 12 del migdia, al Tanatori de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona