Administracions

Sant Gregori adquirirà la finca de Can Frenca

L’immoble, on hi havia hagut el bar Can Ribas, es troba adjacent a l’escola pública Agustí Gifre

L’operació, a través d’una permuta de terrenys, obre les portes a ampliar equipaments educatius

L’Ajuntament de Sant Gregori adquirirà en una permuta de terrenys la finca de Can Frenca (antic bar Can Ribas) al costat de l’escola Agustí Gifre de Sant Gregori i de l’institut Vall del Llémena. El primer pas va ser aprovar per ple la modificació de POUM i tot seguit el conveni que regula aquesta operació que inclou el canvi de la propietat de Can Frenca de 718 m² (amb un sostre edificable de 1.061 m²) per terrenys al sector de Can Serra d’una superfície de 1.156 m² (amb un sostre edificable de 1.665 m²). Al conveni es recull que s’ingressaran 176.704,06 euros a favor de l’Ajuntament.

Quant a la modificació de POUM 4, conté el canvi de qualificació de la finca de Can Frenca a equipaments i el canvi d’una part d’equipaments de Can Serra a sòl urbanitzable on es podran fer edificacions plurifamiliars aïllades. En aquesta operació també s’han requalificat 804 m² de superfície del sector de Can Serra a habitatge dotacional, per donar accés a l’habitatge a l’emancipació de joves, per facilitar habitatge a gent gran o col·lectius vulnerables. La modificació de POUM s’haurà d’aprovar per part d’Urbanisme. La finca de can Frenca està situada a l’avinguda principal de Sant Gregori, al centre del poble, correspon al lloc on hi havia hagut el conegut bar Can Ribas que es va tancar l’any 2013. La finca està situada al costat de la zona d’equipaments escolars, concretament del menjador escolar de l’Escola Agustí Gifre i de l’edifici on està ubicat l’Institut Vall de Llémena. Al sector de Can Serra, els terrenys que s’inclouen al conveni corresponen a una franja situada a tocar del carrer Dolors Pastells i Aubert dels terrenys a l’entrada del poble on actualment s’utilitza d’aparcament o es troba el mercat de segona màL’alcalde, Quim Roca, va explicar que fa temps que s’està treballant en aquesta operació. “Malgrat la situació actual hem seguit endavant amb diferents aspectes municipals que creiem que són clau”, remarca i considera Can Frenca una “oportunitat”. L’objectiu és “poder disposar de més terrenys a l’entorn dels equipaments educatius i obre les portes a poder ampliar en un futur els espais per a l’escola i per a l’institut”. “Estem convençuts que és una adquisició que ha de beneficiar el poble, ja que s’ha fet pensant en l’àmbit educatiu”, remarca.Roca assenyala també la possibilitat de disposar de terrenys per habitatge dotacional: “D’aquesta manera hi ha un nou espai on construir per afavorir l’accés a l’habitatge a persones joves o gent gran”.

LA FRASE

Obre les portes a poder ampliar en un futur els espais per a l’escola Agustí Gifre i per a l’institut
Quim Roca
alcalde de sant gregori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona