Administracions

La represa del carrer Vincke de Palamós, al setembre

El projecte urbanístic més important de Palamós dels darrers trenta anys es va aturar per impagament de quotes d’urbanització

L’estimació de trànsit dens ja hi fa preveure un semàfor

L’equip de govern de Palamós, d’ERC, confia que les obres de prolongació del carrer d’Enric Vincke es puguin reprendre a partir del mes de setembre. L’alcalde, Lluís Puig, explica que ja s’ha presentat una oferta per adquirir els terrenys particulars, que es van posar a subhasta per impagament de les quotes d’urbanització. Quan es faci l’adjudicació i se saldi el deute, les obres, aturades des de fa més d’un any, podran continuar.

La urbanització del carrer d’Enric Vincke és l’operació més important que es fa a la població en els darrers trenta anys. L’anterior va ser la de l’avinguda de Catalunya. Precisament per avançar-se a l’increment de trànsit que suposarà per la confluència d’aquests dos vials, ara l’Ajuntament ja té via lliure per a la instal·lació d’un sistema semafòric per regular el trànsit a l’altura de l’avinguda de Catalunya. La Junta de Govern Local va iniciar la proposta el mes de maig passat, i el text no ha registrat cap al·legació en el període d’exposició pública. Ara ja està a punt per al moment en què l’equip de govern consideri oportú regular l’obra.

El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, explica que aquest és un projecte amb vista al futur, un cop entri en servei el nou accés pel carrer Vincke. Amb la tramitació feta i aprovada, no caldrà demorar la instal·lació dels semàfors.

El treball pendent

L’Ajuntament de Palamós estima que, quan s’acabi la prolongació del carrer d’Enric Vincke i s’hi hagi construït la futura estació d’autobusos, el volum de trànsit en aquest sector creixerà força. La regulació semafòrica servirà, en aquest sentit, per millorar la seguretat dels vianants.

El tancament de l’avinguda de Catalunya els dimarts al matí, amb motiu del mercat setmanal, provoca molts problemes de trànsit a la resta del centre urbà de Palamós, especialment ara, en el pic de l’estiu. Ara mateix s’estudia, de cara al futur, l’opció de mantenir el carrer d’Enric Vincke obert a la circulació els dies de mercat, de manera que el trànsit rodat travessaria aquest espai comercial.

Les obres del projecte de prolongació del carrer d’Enric Vincke van començar el març del 2018. La inversió va íntegrament a càrrec dels propietaris dels terrenys, amb un pressupost que s’enfila gairebé fins als 5,7 milions d’euros. Es tracta de dos sectors o plans de millora urbana.

LA XIFRA

5,7
milions d’euros
és el cost de la inversió, que va íntegrament a càrrec dels propietaris dels terrenys.

LA DATA

01.09.20
Al setembre
es podrien reiniciar les obres d’urbanització, segons la previsió de l’Ajuntament.

LA FRASE

Aquest és un projecte amb vista al futur, un cop entri en servei el nou accés pel carrer Vincke
Alfons Bartolomé
regidor de mobilitat i seguretat ciutadana de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Palamós vol prestigiar l’entrada per Sant Antoni

palamós
Tossa de mar

Fomenten el ioga amb activitats durant un mes

lloret de mar

Els veïns tindran prioritat en el nou pàrquing públic

L’‘Ocean Cats’ travessa tota la Costa Brava

BLANES

Balanç positiu del tancament de la carretera de les gorgues a Albanyà

albanyà
Molló

Reordenaran l’àrea del coll d’Ares

La vall d’en Bas

Radars a la Parcel·lària

lloret de mar

Donació de Fenals i Santa Clotilde per ajudar Càritas

Canvi urbanístic per fer públic l’estany de la Poma de l’Escala

L’ESCALA