Administracions

La represa del carrer Vincke de Palamós, al setembre

El projecte urbanístic més important de Palamós dels darrers trenta anys es va aturar per impagament de quotes d’urbanització

L’estimació de trànsit dens ja hi fa preveure un semàfor

L’equip de govern de Palamós, d’ERC, confia que les obres de prolongació del carrer d’Enric Vincke es puguin reprendre a partir del mes de setembre. L’alcalde, Lluís Puig, explica que ja s’ha presentat una oferta per adquirir els terrenys particulars, que es van posar a subhasta per impagament de les quotes d’urbanització. Quan es faci l’adjudicació i se saldi el deute, les obres, aturades des de fa més d’un any, podran continuar.

La urbanització del carrer d’Enric Vincke és l’operació més important que es fa a la població en els darrers trenta anys. L’anterior va ser la de l’avinguda de Catalunya. Precisament per avançar-se a l’increment de trànsit que suposarà per la confluència d’aquests dos vials, ara l’Ajuntament ja té via lliure per a la instal·lació d’un sistema semafòric per regular el trànsit a l’altura de l’avinguda de Catalunya. La Junta de Govern Local va iniciar la proposta el mes de maig passat, i el text no ha registrat cap al·legació en el període d’exposició pública. Ara ja està a punt per al moment en què l’equip de govern consideri oportú regular l’obra.

El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, explica que aquest és un projecte amb vista al futur, un cop entri en servei el nou accés pel carrer Vincke. Amb la tramitació feta i aprovada, no caldrà demorar la instal·lació dels semàfors.

El treball pendent

L’Ajuntament de Palamós estima que, quan s’acabi la prolongació del carrer d’Enric Vincke i s’hi hagi construït la futura estació d’autobusos, el volum de trànsit en aquest sector creixerà força. La regulació semafòrica servirà, en aquest sentit, per millorar la seguretat dels vianants.

El tancament de l’avinguda de Catalunya els dimarts al matí, amb motiu del mercat setmanal, provoca molts problemes de trànsit a la resta del centre urbà de Palamós, especialment ara, en el pic de l’estiu. Ara mateix s’estudia, de cara al futur, l’opció de mantenir el carrer d’Enric Vincke obert a la circulació els dies de mercat, de manera que el trànsit rodat travessaria aquest espai comercial.

Les obres del projecte de prolongació del carrer d’Enric Vincke van començar el març del 2018. La inversió va íntegrament a càrrec dels propietaris dels terrenys, amb un pressupost que s’enfila gairebé fins als 5,7 milions d’euros. Es tracta de dos sectors o plans de millora urbana.

LA XIFRA

5,7
milions d’euros
és el cost de la inversió, que va íntegrament a càrrec dels propietaris dels terrenys.

LA DATA

01.09.20
Al setembre
es podrien reiniciar les obres d’urbanització, segons la previsió de l’Ajuntament.

LA FRASE

Aquest és un projecte amb vista al futur, un cop entri en servei el nou accés pel carrer Vincke
Alfons Bartolomé
regidor de mobilitat i seguretat ciutadana de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Possibilitat d’una alcaldia compartida a Calonge

calonge i sant antoni

La bassa del Dofí, 30 anys

castell-plaTJA D’ARO

Sant Feliu i Banyoles volen erradicar el plàstic als mercats

ST. FELIU DE GUÍXOLS / bANYOLES

Tomben la meitat dels projectes de parcs eòlics a l’Ebre

tortosa

Urbanisme fa corregir el POUM de Blanes

blanes
Tasques d’eliminació dels cactus invasors
Pau

Tasques d’eliminació dels cactus invasors

BANYOLES

Millores als Amaradors

Els equips de la Fundació Altem,

ERC portarà al Senat els horaris de l’alta velocitat

Figueres