Administracions

Acord per una moció de censura a Calonge

Junts per Calonge, el PSC, Republicans i el PP la van entrar ahir al registre

L’alcalde, Miquel Bell-lloch (ERC), diu que s’impulsa des de les mentides per repartir-se cadires

L’equip de govern de Calonge i Sant Antoni, d’ERC i Avancem, té els dies comptats. Els grups de Junts per Calonge i Sant Antoni, el PSC, Republicans i el PP van presentar ahir al registre de l’ajuntament una moció de censura, que es tractarà en un ple que es farà l’1 d’octubre que ve. Si no hi ha cap canvi de darrera hora, els impulsors, amb nou regidors, tenen la majoria necessària, contra els set de l’actual govern. El retorn de Jordi Soler, líder de Junts per Calonge i Sant Antoni, s’aprovarà i escenificarà amb tota probabilitat durant una sessió presencial. Aquesta serà la segona moció de censura que permet a l’incombustible Jordi Soler recuperar l’alcaldia, que va perdre per gairebé cinquanta vots.

Tal com va avançar aquest diari el maig passat, l’exalcalde Jordi Soler, el PSC, Republicans i el PP, tots a l’oposició, van aconseguir durant aquell període teixir els suports i confiances necessaris per impulsar amb un preacord aquest canvi de govern. Soler, polític astut i molt acostumat a mesurar els temps, que són clau per arribar a acords, no es volia precipitar i menys en temps de confinament. A més, tot i aquest preacord, calia assegurar la confiança del regidor del PP, que no té cap retirada amb l’anterior regidor popular, amb el qual Soler va governar el mandat passat; a la pràctica: dos perfils que no tenen res a veure, més enllà de les sigles del PP. La CUP, l’altre actor, no ha volgut deixar l’oposició i veure-les venir. S’ha centrat a pacificar, buscar ponts d’entesa i acords programàtics.

Els arguments

Els motius per presentar la moció de censura són diversos. Si bé plana com una espasa de Dàmocles des del principi del mateix mandat, els motius i formes s’han adaptat al context. Segons Soler i la resta de portaveus signants, calia impulsar el canvi de govern davant la “necessitat urgent de fer front i donar respostes a la crisi produïda per la tempesta Glòria i la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la Covid-19”. Aquests arguments són els que han portat els nou regidors que impulsen la moció de censura a “superar les sigles dels partits i escoltar la ciutadania”.

A més, i segons van destacar ahir en un comunicat, les “diferents crisis” del govern de coalició d’ERC i Avancem i “la manca de propostes i accions del fins ara govern municipal, en l’actual context colpidor de crisi, han empès els nou regidors a formar un govern d’emergència i d’unitat per a la reactivació i una acció de govern centrada, sobretot, en les persones.

La moció, però, ja ha tingut les primeres reaccions. Junts per Catalunya va fer públic ahir a última hora de la tarda un comunicat en què precisava que no avalava aquest acord, que “cap dels regidors calongins és militant del partit i que, per tant, la direcció no ha intervingut en cap decisió”.

Un moció de “mentides”

L’alcalde, Miquel Bell-lloch (ERC), va defensar ahir en una roda de premsa que el govern d’ERC i Avancem ha fet “propostes per una nova majoria que doni estabilitat i així avançar en polítiques socials i econòmiques que donin resposta a les necessitats a les quals ens ha obligat aquest context actual marcat per la Covid-19”. L’alcalde hi va afegir: “Seguim treballant per una majoria pensant en Calonge i Sant Antoni, defugint el que és el repartiment de cadires; a nosaltres no ens trobaran en aquest joc, però sí que ens trobaran en el diàleg, el debat i el consens, però mai en les mentides.”

Bell-lloch va assenyalar que l’oposició, excepte la CUP, que segons destaca s’ha mostrat oberta a consensuar i pactar propostes, sempre s’ha situat en “el bloqueig constant de qualsevol proposta del govern”. A partir d’aquí, l’equip de govern es manté obert a continuar negociant amb l’oposició per arribar a un acord de govern. “Cadascú actua en política com creu convenient, i nosaltres sempre estarem a disposició per parlar i treballar pel benestar de tots els veïns del municipi.”

LES FRASES

La necessitat de donar respostes a la ciutadania ens ha impulsat a superar les sigles de partit
Jordi Soler
cap de llista de junts per calonge i sant ANTONI
Defugim el que és el repartiment de cadires; a nosaltres no ens trobaran en aquest joc, però sí que ens trobaran en el diàleg
L’equip de govern es manté obert a seguir negociant amb l’oposició per arribar a un acord de govern
ç
Miquel Bell-lloch
alcalde de calonge i sant antoni (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona