Administracions

Republicans de Calonge es trenca en dues parts

Els dos sectors defensen que són els representants de la direcció del partit

Republicans de Calonge i Sant Antoni, partit que participa en la moció de censura, que l’1 d’octubre farà forà del govern ERC i Avancem, s’ha trencat definitivament i públicament en dues parts. Totes dues defensen que són els veritables representants legítims de la direcció de Republicans. Una pugna que, amb tota probabilitat, por arribar davant la justícia. Aquesta lluita pel control de partit, però, en cap moment posa en perill que la moció de censura no es materialitzi.

Hi ha dues visions. Per una part, Sergi Abad com a president de Republicans, afirma que en els dies vinents formalitzarà una denúncia per falsedat documental. Segons Abad, que es considera el veritable president de la formació calongina, el certificat de l’assemblea on la direcció va canviar de mans és fals, perquè no va ser legal en no ajustar-se als estatuts del partit. L’altra facció de Republicans, aquesta presidida per Lluís Ruiz, defensa que una assemblea de militants va destituir Sergi Abad, i, en conseqüència, se senten representats a l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni pel seu regidor, Norbert Botella. Una pugna que pot tenir certes implicacions. Segons Abad, el partit va expulsar Norbert Botella de la formació en el marc d’un procediment ajustat als estatuts del partit. En cas de ser això correcte, Botella podria passar a ser regidor no adscrit. Ara caldrà veure si les dues visions es confronten judicialment. Abad diu que presentarà la denúncia mentre que l’altra part ja ho ha posat en mans d’advocats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona