Administracions

El camí de ronda de Palamós, en obres

Comencen el projecte d’unir el nucli amb Castell

El cost de les obres és d’un milió d’euros i afecta 3,5 quilòmetres

Les obres de reforma del camí de ronda de Palamós, un dels projectes estel·lars de l’equip de govern d’ERC, amb un cost d’un milió d’euros, s’han iniciat amb el repte d’unir els 3,5 quilòmetres que van del nucli a la platja de Castell. Els treballs inicials, desbrossaments i marcar espais, s’han començat a fer a la zona del port Marina Palamós. L’alcalde, Lluís Puig, explica que aquests treballs inicials són clau per poder abordar els treballs més rellevants, que s’han previst per al mes d’octubre.

El projecte ha estat redactat per l’Estudi Martí Franch d’arquitectura del paisatge. La millora dels trams de camí de ronda existents i l’obertura de 430 metres de nova formació són un dels eixos principals d’aquest projecte. Una intervenció que, i segons l’arquitecte, Martí Franch, que també es va responsabilitzar de l’avantprojecte, vol fer valdre un recorregut que s’ha dividit en un total de 33 seccions en què s’ha buscat la solució que més s’adapta a la realitat natural de cadascuna.

El camí tindrà en gairebé tot el seu traçat una amplada de només 1,5 metres. Als sectors on ja hi ha camí, l’actuació es limita a estendre sauló al damunt. Tot plegat amb l’objectiu que la intervenció tingui un impacte mínim en un medi de gran valor paisatgístic i ambiental.

Un dels sectors més complicats són els penya-segats del Morro del Vedell, on es faran unes passeres de fusta ancorades a la roca. A més, s’aposta per paviments de sauló amb diferents tractaments, i per baranes, mobiliari, senyalització i pilones fetes amb materials que permetin una bona integració a l’entorn. L’itinerari del camí de ronda inclou sis noves portes d’entrada al seu traçat i 17 miradors.

La reforma del camí de ronda de Palamós s’ha adjudicat a l’empresa Massachs per un preu de 1.092.000 euros. Hi ha una subvenció de 600.000 euros a càrrec de fons FEDER de la Unió Europea, i 350.000 euros més del pla de Foment del Turisme de la Generalitat. La resta del pressupost l’aporta l’Ajuntament de Palamós. Les obres que comencen ara haurien d’estar enllestides en un termini de sis mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona