Administracions

Retrets entre el govern i l’oposició de Figueres per la modificació de l’IBI

S’aplicarà el 2021 i el govern ho justifica per la necessitat de l’Ajuntament d’actualitzar l’IPC

L’oposició hi veu un augment d’impostos en plena crisi

L’index de gravament de l’impost sobre béns immobles (IBI), que ara és d’un 0,79% passarà a ser d’un 0,84% a partir de l’1 de gener del 2021 a Figueres. També s’apujaran alguns dels serveis, com ara l’ús de les instal·lacions esportives municipals, i es rebaixaran algunes de les bonificacions d’impostos en casos d’obres. Aquestes són a grans trets les principals modificacions de les ordenances fiscals que es van aprovar provisionalment en el ple d’ahir. Es van aprovar amb la majoria absoluta de l’equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres), però amb forts debats i els vots en contra dels dos partits de l’oposició, Junts i Cs.

Actualització o augment

Segons l’alcaldessa, Agnès Lladó, la modificació de les ordenances és justifica per la necessitat d’actualitzar l’IPC, cosa que no s’ha fet des del 2015. “Són decisions impopulars, arriba en un mal moment, però ho hem de fer perquè l’Ajuntament paga aquest IPC, ingressa menys diners i calen recursos per donar els serveis que la ciutadania necessitat” diu Lladó. Els portaveus de l’oposició (Jordi Masquef, per Junts, i Héctor Amelló, per Cs) van retreure al govern que hi veuen un augment de l’IBI d’un 6,5% en el pitjor moment per a les finances de la ciutadania.

Tot i la duresa dels debats sobre aquest punt, el ple va tenir espais de consens, amb unanimitat per les distincions 2020 de la ciutat, per la tramitació d’una modificació del POUM que obre el camí a la nova escola Carme Guasch, i per una moció presentada per Ciutadans sobre la problemàtica de la convivència ciutadana i la lluita contra l’incivisme i la delinqüència.

Suport al president

No va ser el cas de la moció de rebuig a la inhabilitació del president Torra: la moció va recollir els vots favorables de Junts, ERC, Canviem Figueres i Guanyem (que presentaven el text conjuntament) i Cs i el PSC van votar-hi en contra.

Sense piscina els caps de setmana

L’Ajuntament de Figueres ha hagut de tancar la piscina municipal durant els caps de setmana des de fa tres setmanes per falta de personal. En declaracions a l’ACN, el vicealcalde i regidor de Recursos Humans, Pere Casellas, assegura que ha ordenat “reiteradament” al cap de Recursos Humans de l’Ajuntament que faci els tràmits necessaris per poder contractar més personal o bé per poder reorganitzar-lo. En concret, caldrien dues persones per a les taquilles de l’entrada i dos socorristes per als torns de matí i tarda. La situació no afecta en l’obertura entre setmana ni en els entrenaments dels clubs esportius, sinó els usuaris que van a nedar els caps de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona