Administracions

Habitatges cooperatius, a Palamós

L’Ajuntament cedeix una parcel·la de 1.000 m² per fer 34 habitatges

L’Ajuntament de Palamós cedirà una parcel·la de 1.000 metres quadrats, de propietat municipal, situada a l’avinguda Catalunya, per poder promocionar, construir i gestionar un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu.

L’objectiu és incrementar al municipi el parc d’habitatges destinats a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove o a col·lectius prioritaris com les famílies monoparentals o de més de 65 anys, per tal que puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible.

La parcel·la està situada a l’avinguda Catalunya –al costat del supermercat Lidl–. La cessió s’ha fet a l’entitat Cooperativa Sostre Cívic, per un període de 75 anys, moment en què aquests terrenys revertiran de nou al municipi.

El projecte permet que l’accés a aquests habitatges socials sigui en règim cooperatiu de cessió d’ús. D’aquesta manera, els residents pagarien mensualment una quota de soci que seria estable i assequible. Aquesta és la primera experiència de promoció d’habitatges socials en règim cooperatiu que s’impulsa a les comarques gironines.

A més, Palamós ja disposa de tres pisos destinats a cobrir situacions d’emergència social d’habitatge al municipi. Un d’aquests habitatges ha estat cedit mitjançant un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que posa aquest immoble a disposició de l’Ajuntament de Palamós durant quatre anys, amb la possibilitat de renovar la cessió quatre anys més. Aquest pis té una superfície útil de 94,36 metres quadrats, i disposa de rebedor, cuina, sala d’estar, lavabo, bany, rentador, quatre dormitoris i terrassa.

Els altres dos habitatges l’Ajuntament de Palamós els ha adquirit en propietat, exercint el dret de tanteig i retracte amb l’entitat financera que era propietària fins ara d’aquests immobles. Pel que fa a les característiques d’aquests dos pisos, el primer té una superfície útil de 47,50 metres quadrats i està dotat amb cuina-menjador, dormitori i bany. I el segon té una superfície de 98,25 metres quadrats i disposa de cuina, menjador-sala d’estar, rebedor, tres dormitoris, dos banys, distribuïdor i terrassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona