Administracions

Palamós opta per regular l’ús del patinet elèctric

Se’n limita la velocitat a 25 km/h, no podran circular per les voreres i els menors hauran de dur casc

El ple aprova la nova ordenança, en què se’n refonen d’altres

L’Ajuntament de Palamós ha incorporat el patinet elèctric a l’ordenança de vehicles de mobilitat personal (VMP), en què es prohibeix que circulin per les voreres i els obliga a anar només per la calçada i el carril bici, fins a un màxim de 25 km/h. A més, també es posa el límit de 30 km/h per a la resta de vehicles de motor.

L’ordenança de mobilitat, aprovada en el darrer ple, refon en un sol text els tres reglaments que existien en aquest àmbit, i que es dividien en: l’ordenança reguladora de circulació i ús viari del nucli antic de Sant Joan; les normes de circulació de vehicles al barri vell de Palamós, que concretaven les característiques i especificitats d’aquests àmbits, i, finalment, l’ordenança de circulació, seguretat i utilització viària, que abastava la resta del municipi.

Pel que fa als patinets, la nova ordenança deixa clar que els menors de 14 anys hauran de portar obligatòriament casc homologat, i les empreses de lloguer de patinets elèctrics o altres VMP al municipi estaran obligades a tenir assegurats els vehicles, així com a subministrar als clients casc i armilla reflectora. A més, els usuaris de patinets no podran conduir-los utilitzant al mateix temps auriculars ni manipulant el telèfon mòbil, i caldrà que aquests vehicles estiguin dotats amb llums, tant al davant com al darrere.

L’ordenança, que entrarà en vigor el primer trimestre de l’any vinent, ha rebut crítiques per part de la CUP, a l’oposició, perquè, al seu parer, no aposta per vehicles sostenibles, com ara la bicicleta. El PSC i Junts per Catalunya no veuen amb mals ulls la proposta. Els socialistes, que es van abstenir en la votació, hi han detectat alguna possibilitat de millora que volen resoldre durant el període d’al·legacions conjuntament amb l’equip de govern, d’ERC. Junts per Catalunya considera indispensable que s’apliquin sancions en cas d’incompliment.

Aquesta regulació s’inclou dins l’ordenança de circulació, mobilitat i utilització viària, i ha de permetre vetllar per la convivència a la via pública d’aquests patinets amb els vianants i amb la resta de vehicles.

LA XIFRA

14
anys
és el límit d’edat que es posa als menors per portar casc homologat de manera obligatòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona