Administracions

Obren expedient al Centre de Formació d’Adults de Girona

Educació investiga un suposat ús irregular d’una aula per impartir classes no autoritzades

El Centre de Formació d’Adults de Girona-CFA ho considera desproporcionat i demanen que s’arxivi

El Departament d’Educació de la Generalitat està tramitant un expedient disciplinari a la direcció del Centre de Formació d’Adults de Girona-CFA –situat a la travessera de la Creu– per un suposat ús irregular d’una aula per impartir classes no reglades. El delegat d’Educació, Martí Fonalleras, va explicar ahir que, en detectar-se aquest ús durant una inspecció, es va incoar l’expedient i aquest segueix el seu curs. Segons Fonalleras, durant l’inspecció uns alumnes van denunciar que es cobrava per l’ús d’una aula per part d’una acadèmia. “S’ha fet el que calia perquè era l’obligació del departament i ara l’expedient segueix el seu curs”, va dir Fonalleras. El claustre i el consell escolar del CFA Girona consideren que l’expedient és totalment “injust” i “desproporcionat” i critiquen també com s’ha gestionat, amb un excés de zel i sense diàleg, advertiment o notificació previs. Per això han optat per fer una denúncia pública tot esperant que es reconsideri la sanció provisional notificada. Segons Carme Porcell, membre de a l’Associació Amics de l’Escola d’Adults de Girona - CFA, l’expedient, que pot acabar amb expulsió de la directora, és absolutament desproporcionat. Porcell explica que una professora externa impartia matèries específiques del programa d’accés a la universitat a un preu assequible –les assignatures comunes, ja les fa l’escola–. Aquesta activitat, segons indica, l’organitzaven els mateixos alumnes i el centre només cedia l’aula d’autoformació si aquesta estava disponible.

Des del claustre es remarca que “el centre no tenia res a veure amb l’organització d’aquestes classes ni n’obtenia cap benefici”; a més, tampoc no li representava cap despesa, ja que “el material que s’utilitzava no era del centre”. A més, en tots aquests anys, més de deu, no hi havia hagut cap queixa ni denúncia. “No era una activitat secreta: no ens n’havíem amagat i donàvem per fet que era una activitat tolerada”, hi afegeixen. Segons el claustre, malgrat la transparència en les facilitats que s’oferien a aquests alumnes, després d’una visita d’una inspectora, el mes de febrer del 2020, i sense cap avís previ, Inspecció de Barcelona va comunicar el mes de juliol a la directora que se li obria un expedient per una falta greu: un expedient que pot suposar la destitució del càrrec.

El claustre vol deixar clar que aquesta actuació va començar durant el mandat d’equips directius anteriors i l’actual direcció simplement havia continuat en la mateixa línia. A més, es va optar per cedir l’espai als alumnes després de demanar al departament, en moltíssimes ocasions i sense cap èxit, que els centres de formació públics poguessin impartir dins la seva oferta educativa aquestes matèries, que són totalment imprescindibles per a l’alumnat de ciències que vol superar la prova d’accés a la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona