Administracions

La consellera Ponsa visita Begur i Teresa Juvé

La consellera de Cultura de la Generalitat visita la població, la setmana de Sant Jordi, per conèixer el projecte cultural del poble i l’escriptora, en l’any del seu centenari

La consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, ha visitat aquesta setmana Begur en el marc d’una ruta literària que ha dut a terme pel Baix Empordà, coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi. Ponsa es va reunir a l’Ajuntament amb l’alcaldessa Maite Selva i amb la regidora de Cultura, Gemma Coll, per conèixer el projecte cultural del poble, en una trobada en què també hi van ser presents Francesc Ten i Costa, diputat al Parlament de Catalunya; Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials de Girona del Departament de Cultura; Maria Rosa Pons, cap de gabinet de la consellera; i David Galceran, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Begur.

La consellera i els representants municipals van abordar les sinergies i línies de treball conjuntes a seguir entre l’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat. En aquest sentit, després de la visita institucional a l’Ajuntament, la consellera Àngels Ponsa es va desplaçar fins a Esclanyà per a reunir-se amb Teresa Juvé, que enguany celebra el seu centenari i a qui la Generalitat li dedica aquest 2021 l’Any Teresa Juvé.

Juvé donarà nom al Premi de Narrativa Curta Vila de Begur

A partir de l’any 2022, coincidint amb la 37a edició del certamen, el tradicional Premi de Narrativa Curta Vila de Begur convocat anualment per l’Ajuntament canviarà de denominació. I ho farà per un motiu molt especial: dignificar, homenatjar i difondre la figura i el llegat de l’escriptora i pedagoga Teresa Juvé.

La degana dels escriptors en català, i veïna d’Esclanyà, va complir el passat mes de febrer el seu 100è aniversari. I en el marc dels actes de commemoració de l’Any Teresa Juvé la Regidoria de Cultura ha proposat rebatejar amb el nom de l’escriptora un dels certàmens literaris amb més tradició i prestigi del municipi i del territori.

La proposta va ser sotmesa a votació i aprovada per unanimitat al ple. Gemma Coll, regidora de Cultura, explica que “el fet de posar el nom de la Teresa al concurs ens permetrà prestigiar-la com a persona, pedagoga i escriptora, i també honorar el nom de Begur dins el mapa literari dels Països Catalans, ja que actualment comptem amb la participació d’autors d’arreu de Catalunya, Balears, País Valencià i Catalunya del Nord”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona