Administracions

Ramon Gascons és investit com a nou alcalde de Tossa de Mar

El cap de llista d’Endavant, que substitueix Imma Colom (Junts) en el marc d’un acord de govern, diu que seguirà consolidant els projectes signats amb el tripartit

Ramon Gascons (Endavant Tossa) és, des d’ahir, el nou alcalde de Tossa de Mar després que el ple d’investidura se celebrés segons el guió. La renúncia d’Imma Colom (Junts per Tossa) va servir per complimentar el pacte de compartir l’alcaldia mig mandat amb el seu soci d’Endavant, amb què formen juntament amb ERC un tripartit. Gascons va ser l’únic candidat i va assolir el càrrec amb vuit vots, un més que la majoria absoluta.

Ramon Gascons va voler agrair la confiança que se li ha dipositat i va exposar que venia “a servir”, remarcant el tarannà de diàleg que se seguiria impulsant. “Avui, estem donant compliment a un dels acords de la coalició de govern que ens permet anar consolidant els projectes que els tres partits portàvem en comú”, va dir, i va afegir-hi: “Treballarem pel territori i defugirem projectes urbanístics que tinguin un impacte paisatgístic irreversible.”

La intervenció de Gascons va ser una reivindicació del programa de govern de Junts per Tossa (3), Endavat (3) i ERC (2). Els principals eixos que va destacar el nou alcalde van ser l’aposta per les polítiques socials, culturals i mediambientals, sense oblidar la promoció turística del municipi. L’alcalde va recordar el treball que va representar el temporal Glòria, en primer lloc, i, posteriorment, la pandèmia arran de la Covid-19, que els va sotmetre a un inici de mandat que ha estat una carrera de fons amb “situacions inimaginables”. En aquest sentit, va destacar les ajudes i les baixades d’impostos, així com l’esforç per mantenir l’ajuntament obert.

Un treball que els obligarà a ser “flexibles, buscar solucions per a aquests anys difícils i ajudar a la recuperació per situar el municipi en una posició preferent”. Gascons, que va agrair el treball de totes les entitats i col·lectius, també va refermar el seu compromís per defensar els mitjans de comunicació locals, com ara TV Tossa i Ràdio Tossa, patrocinar la cultura i recuperar el museu municipal, ara fora de la Xarxa de Museus de Catalunya.

L’exalcaldessa Imma Colom (Junts per Tossa) va agrair el suport rebut i va defensar la cultura del pacte, en el mateix sentit que Gregori Martínez, portaveu d’ERC i soci de govern, que va destacar molt especialment l’aposta pel diàleg una “fórmula molt interessant, a què a Tossa de Mar no estàvem acostumats”.

LA FRASE

Donem compliment a un dels acords que ens han de permetre anar consolidant els projectes
Ramon Gascons
alcalde de tossa de mar (Endavant per tossa)

Oferta de diàleg de diàleg des de l’oposició

L’oposició tossenca està representada per dos grups: Tossa Unida (4) i un regidor no adscrit, després que aquest es donés de baixa de Ciutadans. La portaveu de Tossa Unida, Maria Àngels Pujals, va remarcar que, després de dos anys de govern tripartit, s’havien “vist poques millores al municipi i poc diàleg amb els grups a l’oposició”. “El Glòria i la pandèmia no són excuses per no fer, sinó per fer i programar el futur”, va dir. Pujals va fer un prec: “Tossa som tots i demanem al nou alcalde un canvi de posició respecte a l’oposició, transparència, diàleg i fets. Ramon, pots comptar amb Tossa Unida.”

L’exdiputat de Ciutadans al Parlament per Girona i regidor no adscrit Alfonso Sánchez va demanar a Gascons que compleixi els compromisos del pacte de govern i amb tot el que havia defensat durant el discurs en el plenari d’investidura: “Els pactes, els compromisos de govern, s’han de complir sempre, i aquest és precisament el motiu per què ja no estic a Ciutadans.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona