Administracions

Calonge farà retirar passos trampa perillosos de camins d’ús públic

Els amos del Mas Ribot tenien permís per tancar la finca i posar-hi passos canadencs contra els senglars

L’actuació no s’adequa i és un perill per a caminants i cavalls

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni farà retirar tres passos canadencs –un sistema de trampes per evitar que els animals hi passin– dels camins públics annexos al Mas Ribot, a llevant del terme municipal i a prop de la zona PEIN de les Gavarres. Els propietaris de la finca n’havien demanat la instal·lació, amb un projecte per tancar el perímetre. De fet, tenien llicència per posar-hi uns passos canadencs, pensats per evitar el pas de senglars.

Expedient disciplinari

L’Ajuntament ha obert un expedient de disciplina urbanística perquè l’actuació que s’ha dut a terme no s’adequa a la llicència que tenien concedida. Per tant, es requerirà a la persona que ha instal·lat aquests passos que restitueixi l’actuació, de manera que s’hi garanteixi amb total seguretat el pas de vianants, vehicles, cavalls i ciclistes, entre d’altres. Aquesta llicència la va concedir l’anterior govern, el dia 28 de setembre, precisament dos dies abans de la moció de censura.

Aquests passos s’havien de fer garantint sense problemes el pas de vehicles, persones, bicicletes i cavalls. Tal com s’han executat, però, són un perill per a la circulació, segons el consistori. A la pràctica, la separació entre els elements metàl·lics és excessiva, tant perquè hi passi una cama humana com una pota de cavall, amb risc de lesions que en el cas dels èquids n’impliquen el sacrifici. Diversos veïns de la zona s’han alarmat i han fet arribar les queixes a l’Ajuntament, que ha comprovat les característiques d’aquestes trampes i n’ha decretat la retirada i la restitució.

Hípiques de la zona

Amb l’aparició dels passos, havien posat cartells que prohibien el pas a cavall per la zona. Des de les hípiques, que en celebren la retirada, diuen que evitaven passar pels voltants del Mas Ribot. Fonts de la Fundació Remença XXI han afegit que els propietaris de la finca fa anys que negocien desviar el traçat d’un camí. Els pagesos calongins reivindiquen que aquest és un traçat centenari de l’antic camí ral que unia els castells de Vila-romà i Calonge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona