Administracions

L’oposició als canvis a l’eix comercial no s’atura a Platja d’Aro

Els comerciants crítics ja han recollit unes 350 firmes en contra del tall

Ahir es van concentrar i es volen manifestar

El tall a la circulació a l’avinguda s’Agaró, als vespres i nits a Platja d’Aro, tot i la reducció d’horari anunciada pel govern local (de les set de la tarda a les sis del matí) continua generant queixes al nucli comercial. Els botiguers de l’associació Petit Comerç i Turisme ja havien recollit ahir al voltant de 350 firmes contràries, i prop d’un centenar de persones es van concentrar a quarts de dues del migdia fent soroll i tocant botzines davant l’ajuntament.

La protesta no va reeixir perquè els concentrats no havien demanat permís i Mossos i Policia Local els van advertir que, a banda de l’autorització, havien de mantenir distàncies. Malgrat això, fonts dels comerciants crítics anunciaven que demanaran permís per a una manifestació autoritzada a inicis de juliol.

Posicions fixes

Després de dues reunions, celebrades la setmana passada després de la primera reacció contrària als canvis dels petits comerciants, el consistori va acceptar endarrerir l’horari previst dels talls diaris al trànsit, al juliol i l’agost, de les cinc a les set de la tarda. També s’encarregarà un estudi de màrqueting per definir les preferències dels clients i dissenyar la reforma prevista de l’eix, que s’haurà de reurbanitzar a partir de la tardor, però amb el disseny futur encara obert.

L’alcalde, Maurici Jiménez, ha admès que la solució de retallar horari queda “en terra de ningú”, però s’ha compromès a retirar mobiliari, a més de retallar hores, i millorar la senyalització per afavorir el pas de vehicles autoritzats. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, diu que el caràcter definitiu de l’eix, després de la reforma, s’haurà de debatre a la tardor. Però els crítics qüestionen que la gent de pas, entre setmana, o la que es movia per l’eix en cotxe, ara l’evitaran. Com a molt, acceptarien el tall després de l’horari de tancament dels comerços, però reivindiquen que s’hi mantingui el doble carril. També, per això, alerten dels possibles col·lapses a l’estiu, i en carrers fins ara amb poc trànsit, a causa de l’anul·lació d’un sentit en una antiga carretera de doble carril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona