Administracions

Aplicació a Lloret per a persones amb mobilitat reduïda

Es vol ajudar aquest col·lectiu a conèixer la ubicació de totes les places d’aparcament que tenen habilitades

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha incorporat l’aplicació “Park4dis” per ajudar les persones amb mobilitat reduïda a conèixer la ubicació de les places reservades i la normativa d’altres zones d’estacionament permeses per a aquest col·lectiu.

En total a Lloret de Mar hi ha 225 places reservades exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda, està permès l’estacionament gratuït i sense límit a les zones blaves; i a més en cas de no estar disponibles poden estacionar a les zones de càrrega i descàrrega amb el corresponent document acreditatiu durant un temps màxim de dues hores. El regidor de Mobilitat, Cristian Fernàndez, ha explicat que “des del departament de mobilitat s’ha considerat que era una aplicació molt útil per facilitar l’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda”.

Un mapa de places

Amb aquest acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’empresa Park4dis, l’aplicació maparà les places d’aquest tipus del municipi amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a Lloret de Mar per ajudar les persones que tenen la mobilitat reduïda, especialment aquells que visiten el municipi, a trobar ràpidament aquestes places reservades. A més de ser una guia d’accessibilitat a totes aquelles places reservades per a persones amb mobilitat reduïda, l’aplicació també inclou informació sobre cada plaça i la normativa vigent a cada municipi per conèixer altres zones on poder aparcar, com la zona blava o la zona de càrrega o descàrrega en el cas de Lloret de Mar. Finalment, també permet reportar incidències i ajudar a mantenir la informació actualitzada. Carlo Castellano, de Park4dDis, explica que “és una aplicació que, a banda de localitzar les places i fer més accessible i entenedora la normativa, en altres fases, pot arribar a permetre informar de l’ocupació de la plaça, fer reserves en una determinada franja horària o aportar estadístiques per ajudar a la planificació municipal”.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha recordat que “l’accessibilitat és un projecte de ciutat i destinació que treballem des dels diferents departaments de l’Ajuntament de manera transversal”. En aquesta línia fa dues setmanes el personal de les Oficines de Turisme de Lloret de Mar va participar en una jornada formativa i de conscienciació a càrrec de l’empresa Ilunion del grup Fundació ONCE.

LA XIFRA

225
places
té reservades Lloret de Mar exclusivament per a persones amb mobilitat reduïda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona