Administracions

Lloret de Mar adquirirà tres habitatges amb la finalitat d’ús social

L’Ajuntament ja n’ha tancat l’adquisició d’un i de manera imminent en comprarà dos més

Els tres habitatges tenen un cost de 241.000 euros

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha adquirit un habitatge per destinar-lo a ús social i, imminentment, en comprarà dos més. Aquests tres s’afegiran als nou que ja té operatius.

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez, explica que “durant l’any 2021 i fins al moment s’han valorat tretze habitatges que potencialment es podien adquirir per la via del tanteig i retracte.

D’aquests, finalment s’ha decidit formalitzar la compra d’aquests tres atès que presenten un bon estat de conservació, estan buits i habitables, i la seva ubicació és l’adequada”.

L’import d’adquisició d’aquests tres immobles ascendeix a 241.400 euros procedents d’una partida pressupostària de 800.000 creada per a la compra i adequació d’habitatges socials. Aquesta via es va obrir a partir d’un acord amb el consell veïnal, que va aprovar per unanimitat cedir-los dels pressupostos participats, amb la voluntat d’atendre l’emergència social causada pels efectes de la pandèmia.

Actualment s’està en espera de poder valorar quatre habitatges més en què cal concertar la visita amb la propietat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

D’altra banda, la regidora d’Habitatge explica: “No descartem altres mecanismes per a l’adquisició d’habitatge i s’està treballant en la seva viabilitat”.

L’Ajuntament de Lloret de Mar, amb la voluntat d’atendre l’emergència residencial va signar un conveni amb l’Agència de l’Habitatge per adherir-se al programa Reallotgem per allotjar famílies que han perdut l’habitatge habitual per desnonament i que estan en una situació de vulnerabilitat. Fins al moment s’han pogut allotjar dotze famílies en pisos i apartaments i l’Ajuntament continua fent cerca d’habitatges de propietaris particulars interessats a llogar a l’Agència de l’Habitatge.Així mateix, i en relació a mesures per a la mobilització dels habitatges buits al parc públic d’habitatge, l’Ajuntament va aprovar l’aplicació d’un recàrrec del 50% a l’IBI dels habitatges que estiguin un mínim de dos anys buits per fomentar que els bancs i grans tenidors mobilitzin aquests habitatges cap al parc públic.Així mateix, entre els mesos de gener i juny s’han realitzat 50 inspeccions a habitatges buits i ocupats propietat de grans tenidors per avaluar-ne les condicions d’habitabilitat i iniciar procediment sancionador en aquells que es constati que romanen buits.Tanmateix, l’Oficina Local d’Habitatge segueix realitzant l’atenció a les persones que es troben en situació de risc de pèrdua de l’habitatge habitual i que estan pendents d’un desnonament, així com les gestions i tràmits per a fer efectives les prestacions d’habitatge existents.

LA XIFRA

12
pisos.
Aquests tres habitatges adquirits se sumaran als nou que ja es tenen per a usos socials.

Una borsa amb un centenar de pisos

El consistori de Lloret de Mar disposa actualment de deu pisos de titularitat municipal que es fan servir d’allotjament temporal d’emergència. Així mateix, la borsa de lloguer social, que es gestiona en col·laboració amb la Fundació Ser.Gi, permet treballar amb un centenar d’habitatges per a famílies en situació de vulnerabilitat social i econòmica, la qual cosa permet disposar de més recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona