Administracions

CERDANYOLA DEL VALLÈS

La licitació del Bosc Tancat prioritza ara el parc d'aventura

DESERT El concurs no es va adjudicar a cap empresa fa un any i l'oposició retreu que no ha participat en el nou plec de clàusules NATUPARK L'actual gestor, que es planteja presentar-se, no se sent ben tractat per l'equip de govern

El ple de l'Ajuntament de Cerdanyola ha aprovat amb els vots a favor dels socis de govern (PSC-CiU) la nova licitació de la zona esportiva del Bosc Tancat, després que ara fa un any, el concurs quedés desert després de desestimar l'oferta que va presentar l'actual empresa que presta el servei, Natupark. El regidor de Finances, Francisco Ortiz, explica que a diferència d'ara fa un any, la nova licitació fixa com a activitat principal del Bosc Tancat el parc d'aventura, i deixa com a accessòries les piscines i el restaurant. A més, el concurs preveu una adjudicació de 20 anys, i no pas els 15 de la licitació anterior –per poder recuperar la inversió inicial de 400.000 euros– i determina un cànon anual de 6.000 euros.

Santi Cayuela (ICV-EUiA) retreu al govern no haver permès a l'oposició participar en la redacció del nou plec de clàusules durant l'últim any i critica que es puntuï més proposar millores al cànon anual que la part tècnica del projecte. Mònica Álvarez (PP) creu que la inversió requerida “és de mínims”, el cànon fixe molt baix i que el context de crisi “no fa creïble la previsió d'ingressos”. El regidor no adscrit, Antonio González, diu que aquest i altres contractes estan marcats “per la picaresca de fer rics els concessionaris i endeutar l'Ajuntament”. Natupark –a través d'una subcontractació– va posar en marxa el parc d'aventura el 2005. El recinte cerdanyolenc té una mitjana anual de 36.000 usuaris. Des de mitjan 2010 –quan va plegar el concessionari de l'adjudicació– Natupark té un contracte de custòdia provisional de les instal·lacions del Bosc Tancat.

El gerent de Natupark, Pedro Fernández, té la sensació que l'actual govern de Cerdanyola els vol “fer fora de la instal·lació”. I ho justifica dient que en l'últim concurs hi va haver “falta de transparència”, ja que es va utilitzar el valor del capital social de l'empresa com a argument per denegar-los l'adjudicació. També critica que el consistori digui que el valor del parc d'aventura és de 165.000 euros, quan “el seu valor de mercat és d'uns 600.000 euros”. Natupark, amb una extensió de 16 hectàrees, té 15 treballadors.

El futur de Can Planas

Al final del ple, i a instàncies de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, la regidora de Medi Ambient, Laura Martínez, va explicar que la comissió de seguiment de l'abocador de Can Planas està buscant la millor manera de vehicular la consulta al comissari europeu de Medi Ambient per a la remediació de l'abocador. Pel que fa al segon estudi d'alternatives per tractar l'abocador, Martínez diu que el plec de clàusules estarà a punt cap al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona