Administracions

Crítiques al tancament d'un ens supramunicipal

El president del Consell Comarcal del Barcelonès creu que l'òrgan es tanca per motius polítics, no pas econòmics

El govern català nega aquesta teoria

La llei de governs locals que veurà la llum a Catalunya preveu que els consells comarcals passin a ser el principal ens de gestió mancomunada de serveis locals, a diferència de la normativa espanyola, que cedeix aquest paper a les diputacions, sobre les quals té més control financer. Però fa una excepció molt significativa, ja que en el cas del Consell Comarcal del Barcelonès s'assenyala directament la seva desaparició, basant-se en el fet que actualment, en aquest sector del país, es produeix una duplicitat de funcions. Les que ara són pròpies del Consell Comarcal seran traspassades als ajuntaments i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En aquesta operació, però, no tothom hi veu una voluntat exclusiva d'optimitzar serveis i reduir costos. El Consell Comarcal del Barcelonès és un dels pocs reductes de poder del PSC i hi ha qui atribueix la decisió de CiU a una voluntat política, però no pas a un objectiu economicista. És el cas de l'actual president d'aquest organisme supramunicipal, Francesc Josep Belver, que compagina aquesta tasca amb la de regidor del PSC a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. “La supressió del Consell Comarcal del Barcelonès és una decisió de caràcter polític. No s'aporta cap criteri econòmic per dir que sobra, atès que és el més eficient de Catalunya si es té en compte que té la menor plantilla i el menor pressupost del conjunt de consells comarcals”.

Belver va assegurar que el Consell Comarcal del Barcelonès “no té cap interès a oposar resistència al tancament, perquè l'únic interès que tenim és que no es vegin afectats els serveis que es presten als ciutadans”, però no es va estar d'aprofitar la presència dels impulsors de la nova llei catalana per criticar-ne la decisió.

Marc Prat, representant del Departament de Governació i Relacions Institucionals, va atribuir la mesura, de forma exclusiva, a la conjuntura econòmica actual, que, en paraules seves, “ens exigeix que siguem capaços de simplificar l'administració i les estructures polítiques”.

El Consell Comarcal del Barcelonès és un òrgan que dóna servei als municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona