Administracions

MercaGavà reobrirà d'aquí a un any i mig amb un súper i dues plantes de pàrquing

Els comerciants es mostren satisfets al mercat provisional de la plaça Batista i Roca

L'espai és més ampli i això està repercutint en les vendes

Les obres de reforma dels mercats acostumen a ser un trasbals per als comerciants, que es veuen obligats a instal·lar-se en una llotja provisional mentre es fan les obres, que sovint duren més del que estava previst. En el cas del MercaGavà, un dels mercats amb més afluència de Gavà, el trasllat està sent positiu per als paradistes, que han vist com s'estan incrementant les vendes a la llotja provisional de la plaça Batista i Roca. “L'espai és més ampli i estem més a prop del centre”, expliquen els venedors. Els clients es mostren també satisfets amb les instal·lacions, ja que tot i ser provisionals tenen passadissos amplis i una bona il·luminació. Els paradistes compten a estar-hi almenys dos anys, tot i que les previsions inicials indiquen que les obres de la llotja de la plaça Catalunya duraran un any i mig. El que és un misteri és com funcionarà el mercat amb el supermercat Mercadona, que ocuparà bona part de la planta subterrània. “Atraurà més gent i suposo que beneficiarà les parades de producte fresc, però és impossible saber-ho per avançat”, considera un venedor.

MercaGavà ja ha tancat les portes i han començat els treballs per demolir l'interior de l'equipament. La remodelació suposarà doblar la superfície destinada a la venda, que serà de 2.500 metres quadrats. Un miler es dedicaran a les parades, la majoria de les quals ja estaven instal·lades al mercat, i la resta es destinaran al nou supermercat. L'equipament disposarà de dues plantes superiors destinades a un aparcament de 180 places. En total, comptant amb les àrees dedicades a càmeres, magatzems, zona de càrrega i recàrrega i de residus, el nou mercat tindrà 12.171 metres quadrats. Es preveu que les obres estiguin concloses la tardor del 2015.

Nou mercat a Viladecans

El barri que ha estrenat mercat és la Motserratina, a Viladecans, el més poblat de la ciutat. L'equipament, anomenat mercat de la Constitució pel nom de la plaça on està situat, ja fa un mes que funciona i es tracta del segon mercat municipal de la ciutat. Té una superfície comercial de 2.500 metres quadrats, distribuïts en 16 parades, i un supermercat.

LA XIFRA

2.500
metres quadrats
és la superfície destinada a la venda que tindrà MercaGavà un cop acabin les obres de reforma.

Càsting per al mercat de Pallejà

R.M.B.

Un total de 250 veïns de Pallejà van passar fa dues setmanes, coincidint amb la festa major, pel photocall que l'Ajuntament va instal·lar per diferents punts del municipi. Els participants es van fotografiar amb el logotip del nou mercat municipal de fons, ja que l'objectiu del càsting ciutadà és escollir les imatges que han d'il·lustrar la campanya publicitària per anunciar la inauguració de l'equipament. Hi van participar persones de totes les edats, des de nadons acompanyats dels seus pares fins a persones de la tercera edat. En total s'escolliran cinc veïns, que veuran el seu retrat a les banderoles que es penjaran pels principals carrers de Pallejà. El nou mercat suposa la remodelació de l'existent, que data del 1985, amb la inclusió d'un supermercat a la planta superior, d'uns mil metres quadrats. Aquesta planta tindrà una zona de 300 metres quadrats per a dependències municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona