Administracions

Administracions

Tarragona 2017

Fil a l'agulla al llegat dels Jocs

Tarragona i les subseus dels Jocs Mediterranis creen una mesa estratègica

El turisme esportiu, un dels àmbits per explotar

Els Jocs del Mediterrani a Tarragona, el 2017, han de transformar la regió on se celebra i aportar-hi beneficis en diferents àmbits. Aquest és el propòsit amb què el comitè organitzador i Tarragona Impulsa han posat en marxa aquest mes la Taula Estratègica per la Dinamització Econòmica i la Reactivació de l'Ocupació, en què ha agrupat representants de les setze subseus de l'esdeveniment esportiu (amb l'afegit, a més, de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant), així com representants del teixit social i econòmic del territori. L'objectiu: elaborar un pla estratègic que serveixi de guia per gestionar i garantir un llegat d'èxit dels jocs, tant abans, com durant i, sobretot, després de l'esdeveniment. “L'objectiu és tenir el pla ja elaborat a finals d'aquest any, però volem que sigui molt participatiu”, explica el regidor responsable tant de Tarragona 2017 com de Tarragona Impulsa, Javier Villamayor.

La mesa estratègica s'ha posat en marxa recentment amb la primera sessió plenària de les quatre que estan previstes en total. Tot seguit, es faran diverses reunions bilaterals i trobades sectorials per tal d'anar definint les aportacions de tots els actors. El punt de partida és l'informe fet pel Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que detecta que la celebració dels Jocs del Mediterrani han de deixar oportunitats tant en l'àmbit econòmic com en l'esportiu i el cultural. Així, un càlcul fet ara fa dos anys preveia que l'esdeveniment esportiu generaria uns 10.000 llocs de treball entre directes i indirectes, xifres que ara s'espera que el pla estratègic pugui actualitzar també.

Alguns dels àmbits que l'informe detecta com a potencials són el del turisme esportiu, així com l'organització de futurs esdeveniments gràcies al posicionament assolit i la internacionalització de les empreses. La capacitació laboral dels 3.300 voluntaris serà un altre dels eixos principals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona