Administracions

Begur negocia amb el Bisbat llogar part de la vella rectoria

Fins ara tenien el local cedit mentre no hi hagués cap interessat i perillava la continuïtat del grup teatral Es Quinze

L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, es reunirà en els pròxims dies amb el provicari general del Bisbat per negociar la cessió en règim de lloguer de la part lliure de l'antiga rectoria. Des de fa més de dos anys, l'Ajuntament tenia cedit l'espai “amb un acord precari” i informal, mentre no aparegués cap persona o empresa interessada a llogar-lo. El municipi havia deixat, des d'aleshores, les dependències en mans del grup de teatre amateur local Es Quinze i s'encarregava del manteniment del local. Però, en les darreres setmanes, el Bisbat ha arrendat part de l'edifici perquè s'hi instal·li una notaria i les reformes han impedit a l'agrupació cultural assajar a la sala.

El neguit s'ha agreujat pel període de transició de govern arran de les eleccions. Però el director del grup, Joan Serrano, confia que l'Ajuntament i el Bisbat s'entenguin. Loureiro explica que la notaria només necessita una part de l'edifici i que l'ocupació de la sala principal on antigament hi havia futbolins i taules de tennis és temporal, mentre es fan les reformes.

La intenció del nou govern és formalitzar un contracte de lloguer perquè Es Quinze pugui reprendre l'activitat en les pròximes setmanes. L'associació cultural no té ànim de lucre i, a banda de les representacions periòdiques, a l'agost començarà a treballar l'ambientació que cada any fa durant la Fira d'Indians, quan els seus integrants es vesteixen d'època i contribueixen a recrear els personatges propis del segle XIX. Serrano explica que mentrestant poden fer servir la sala del Casino per als assajos, però com que implica canviar d'edifici els complica la feina perquè mantenen el magatzem a l'antiga rectoria.

LA XIFRA

2
anys
fa que el grup teatral Es Quinze utilitza l'edifici de la rectoria com a magatzem d'atrezzo i lloc d'assaig.

El municipi també vol arrendar l'hort

A més de la rectoria, on hi havia l'habitatge del rector i habitacions per a peregrins o passavolants, el Bisbat també manté la propietat de l'antic hort que Loureiro avança que també voldrien arrendar. En aquest cas, el projecte seria obrir l'espai als ciutadans, i habilitar-lo com a petita zona verda. S'hi conservarien els arbres fruiters i se'n plantarien de nous perquè el parc esdevingui un espai d'estada, tranquil i amb ombra per a la lectura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona