Administracions

Santa Coloma innova amb una moneda digital local

Santa Coloma de Gramenet posarà en marxa, en qüestió de pocs mesos, un innovador sistema de pagament. Es tracta d'una moneda digital d'àmbit local que es podrà utilitzar en aquells establiments de la ciutat que s'adhereixin, sempre de forma voluntària, a una xarxa que ha estat batejada com a Circuit de Comerç Social. La iniciativa, que l'Ajuntament voldria implantar coincidint amb la campanya de Nadal, s'emmarca en el projecte europeu Digipay4Groth, del que forma part l'Ajuntament colomenc.

Ahir va tenir lloc la signatura del conveni entre l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC), i el representant de l'empresa Ubiquat Technologies SL, Jaume Catarineu. Hi eren presents els representants de les associacions de comerciants de Santa Coloma, atès que el gran objectiu d'aquesta moneda, que encara no té nom, és afavorir la despesa a la ciutat. Per això l'Ajuntament pagarà als treballadors municipals que ho demanin de forma voluntària un màxim d'un 30 % de seu sou en moneda digital local. Els impostos i taxes locals també es podran abonar mitjançant aquest sistema, que també s'estendrà a les subvencions que reben les entitats. Santa Coloma és pionera en una iniciativa que també volen aplicar ciutats com Granollers (on està força avançada) i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona