Administracions

L'alcalde i tres regidors de Cornellà del Terri tindran un sou per dedicació

Els grups de l'oposició voten en contra de les remuneracions perquè consideren que suposen un increment que no s'aplicarà als treballadors municipals

L'alcalde i tres regidors de l'equip de govern de Cornellà del Terri, de la coalició CiU-GENT, durant aquest mandat cobraran per dedicacions parcials. En el ple del cartipàs s'ha decidit que l'alcalde, Salvador Coll, tindrà una dedicació del 75% i cobrarà 24.000 euros bruts a l'any. Al marge dels assumptes d'alcaldia, quedaran sota la seva responsabilitat directa els temes d'ensenyament i cultura.

Per la seva banda, Miquel Grau (responsable d'Obres Públiques i Esports), Núria Brunsó (Serveis Socials, Infància i Joventut i Gent Gran) i Pilar Homs (Sanitat i Atenció a les Persones) tindran una dedicació d'aproximadament un 30% i cobraran entre 7.000 i 9.000 euros bruts l'any, segons el cas.

Els tres tinents d'alcalde, en canvi, cobraran per assistència als òrgans de govern. Assistir a les juntes de govern (que fins ara eren mensuals i ara tindran lloc cada setmana) es compensarà amb 200 euros i fer-ho als plens i a la comissió especial de comptes, amb 100 euros cada cop. Aquests càrrecs els ocuparan Pere Vila (responsable de Serveis Municipals i Vies Públiques), Ramon Figa (Urbanisme) i Josep Massanellas (Economia i Règim Intern).

L'oposició (CpC-ERC-AM) hi ha votat en contra perquè, segons els seus càlculs, en conjunt aquestes retribucions són un 50% superiors a les establertes en el mandat anterior i no han anat acompanyades d'un augment dels sous dels empleats municipals. “No estem en contra que hi hagi un augment en les retribucions dels càrrecs públics, ja que fins ara es cobrava molt poc, però veiem malament que es faci aquesta puja i no es revisin les nòmines dels treballadors de l'Ajuntament”, va manifestar ahir el regidor Jordi Figueras. D'altra banda, consideren que l'equip de govern no ha aclarit bé quantes hores estaran treballant a l'Ajuntament els regidors amb dedicació.

LA XIFRA

24.000
euros bruts
anuals cobrarà l'alcalde, que tindrà una dedicació del 75%.

Tres tinents d'alcalde amb experiència

Les tres persones elegides per Salvador Coll per a completar el nucli dur de l'equip de govern tenen experiència al consistori. Pere Vila n'ha estat alcalde, mentre que Ramon Figa i Josep Massanellas han tingut responsabilitats en anteriors mandats. D'altra banda, l'organització interna s'ha estructurat en tres gran àrees (tècnica, econòmica i atenció a les persones) per tal d'agilitar la gestió, segons Salvador Coll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona