Administracions

Colau vol reduir la despesa en advocats externs a l'Ajuntament

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit racionalitzar la despesa en serveis jurídics externalitzats amb l'objectiu de reduir-la un 45% l'any. Així ho va explicar ahir en roda de premsa el tinent d'alcalde Jaume Asens, responsable de l'àrea de Drets i Ciutadania i advocat, el qual va avançar que aquesta reducció es farà prenent com a base tres eixos, el primer dels quals és augmentar la col·laboració amb la fiscalia de Barcelona. En aquest sentit, va indicar: “Volem que allà on ja actuï la fiscalia no actuem nosaltres.”

A més, Jaume Asens va recordar que les decisions anunciades figuraven en el programa electoral de Barcelona en Comú, i va avançar una segona directriu, que serà augmentar la confiança en el personal municipal dels sectors jurídics i, finalment, garantir la diversitat dels professionals externs que es contractin. Segons el tinent d'alcalde, aquests eixos permetran una progressiva reducció de la despesa en aquest àmbit.

Asens va assegurar, en aquest sentit, que entre els anys 2011 i 2015 el consistori encapçalat per Xavier Trias va abonar 7.480.616 euros a diversos despatxos professionals d'advocats. Paral·lelament, els honoraris dels procuradors van pujar a 981.000 euros.

Els serveis jurídics de l'Ajuntament barceloní estan formats per 22 advocats i un total de 220 professionals que emeten 800 informes anuals, segons ha explicat el seu director, Alfred Lacasa. Lacasa va explicar que sí que es continuarà recorrent a suport extern en qüestions que no dominen els advocats municipals. Com a exemple ha posat el cas de litigis entorn de la marca Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona