Administracions

Badalona guanya vint pisos de lloguer social

L'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, arrenca a Bankia la cessió de vint habitatges, però molts estan ocupats o no estan en condicions de ser habitats

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), ha iniciat una tanda de trobades amb diferents entitats bancàries per fer front al problema dels desnonaments i mirar d'ampliar el parc d'habitatge social a la ciutat. Ahir Sabater es va reunir amb els representants de Bankia, que, segons les paraules de l'alcaldessa, es van comprometre a cedir vint pisos que el consistori podrà llogar, a baix preu, a les famílies que més ho necessitin.

D'entrada, és una bona notícia per a Badalona –aquesta vintena de pisos s'afegiran als divuit que Bankia ja va cedir durant l'era de García Albiol–, però l'alcaldessa va revelar que la majoria d'habitatges encara trigaran un temps a estar disponibles, ja que molts d'aquests o bé estan ocupats –amb el procés legal que requereix deixar-los buits– o bé no estan en condicions de ser habitats i exigeixen alguna reforma. Malgrat les dificultats que comporta l'acord, l'alcaldessa de Badalona es va mostrar “satisfeta” amb el contingut de la trobada, en què també va ser present la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger (ERC). Els responsables de Bankia, que no van fer cap declaració davant els mitjans, també van adquirir el compromís –sempre segons Sabater– de facilitar al consistori, amb prou antelació, la informació referent a tot procés de desnonament per mirar de buscar una solució alternativa.

L'alcaldessa de Badalona va garantir finalment que el to cordial de la reunió no frenarà l'Ajuntament en la seva voluntat de multar les entitats bancàries que tinguin pisos buits, seguint els passos de municipis com ara Terrassa i Santa Coloma de Gramenet.

Reunions de l'alcaldessa

A part de la reunió amb els responsables de Bankia, l'agenda de l'alcaldessa ha inclòs aquesta setmana la trobada de la junta local de seguretat, que Sabater ha presidit. En la reunió es van fer públiques les dades delinqüencials que comparen el període del juliol del 2013 al juny del 2014 i del juliol del 2014 al juny del 2015, i que mostren una disminució del nombre de delictes a Badalona d'un 2,3%. Aquesta dada contrasta amb la de faltes registrades, que han pujat un 9,8%. També s'ha registrat un lleu augment del nombre de robatoris amb violència i intimidació, en concret d'un 0,6%. A l'altre costat de la balança hi ha els robatoris en domicilis, amb un descens d'un 22,2%, i les estrebades, amb una baixada d'un 6,3%. En la trobada, hi van participar diversos cossos de seguretat i representants del Departament d'Interior de la Generalitat.

LA FRASE

Aquest govern farà tot el possible per afrontar el greu problema de l'habitatge
Dolors Sabater
Alcaldessa de Badalona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona