Administracions

Olot firma un crèdit de 4,5 milions per finançar les principals inversions

Els tres grups de l'oposició voten en contra d'una operació que el govern justifica, entre altres arguments, amb el fet que ara els interessos són baixos

L'Ajuntament d'Olot concertarà un préstec de 4,5 milions d'euros amb el BBVA, a tornar en 14,5 anys, a un interès fix de l'1,98%. L'operació es va aprovar en un ple extraordinari celebrat ahir, amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i PSC) i els vots en contra de l'oposició (ERC, CUP i Olot en Comú). Els diners es destinaran a finançar les principals inversions previstes per aquest mandat: les reformes de l'antic hospital i del Firal, i la construcció de nous camps de futbol de base al barri del Morrot.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, i la regidora d'Hisenda, Montse Torras, van explicar que era un bon moment per firmar un préstec perquè ara els tipus d'interès són baixos, i van recordar que l'endeutament municipal (del 68,4 %) dóna marge per anar a crèdit. L'alcalde va recordar, d'altra banda, que no es podrà comptar amb prou ajudes d'altres administracions per cobrir les inversions, ja que ara els seus recursos són limitats.

El principal grup de l'oposició, ERC, va aclarir que estava a favor de les obres previstes, però que abans d'aprovar una operació financera calia estudiar-ne els projectes i discutir els pressupostos corresponents. “Estem posant els carros davant dels bous”, va dir el regidor Lluís Juncà, que també va reclamar al govern municipal que, per als temes de ciutat busqui el consens. La CUP, en canvi, sí que es va declarar en contra de les inversions del Firal i l'antic hospital, dos espais –va dir la regidora Anna Descals– per als quals n'hi hauria prou amb unes reformes parcials. Tampoc van estar d'acord amb el fet que el crèdit es demanés a un banc amb el qual la PAH està enfrontada.

El representant d'Olot en Comú, Xevi Garcia, va dir que votava no perquè la ciutat té altres prioritats, la principal de les quals són les qüestions de caire social. “Sembla que no vegin que no hem sortit de la crisi”, va lamentar.

LA FRASE

Sí que donem prioritat als temes socials, però això va al pressupost ordinari i no a les inversions
Josep Maria Corominas
ALCALDE D'OLOT

Superàvit d'un milió d'euros, l'any passat

El ple també va aprovar els comptes generals del 2014, ja presentats el mes de març. Segons el document, l'últim exercici es va tancar amb un romanent positiu d'1.045.000 euros. Ahir, hi van votar a favor l'equip de govern (CiU i PSC) i ERC, mentre que Olot en Comú es va abstenir. La CUP hi va votar en contra i va demanar que, el pròxim cop, els comptes es presentin als ciutadans en una audiència pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona