Administracions

Bellaterra consultarà als veïns si volen ser municipi

Posarà urnes el 10, l'11, el 14 i el 15 de setembre per demanar-los si volen independitzar-se de Cerdanyola del Vallès, que dóna suport al procés

Des del 2010 ja és una entitat municipal descentralitzada

“Vol que Bellaterra esdevingui un municipi?” Aquesta és la pregunta que part dels prop de 3.000 veïns d'aquesta entitat municipal descentralitzada (EMD) constituïda formalment el juliol del 2010 podran contestar els propers 10, 11, 14 i 15 de setembre. Emparant-se en la llei de consultes populars no referendàries i en altres formes de participació ciutadana aprovades el 2014 el govern d'aquesta entitat presidida per Ramon Andreu, de Gent per Bellaterra, va firmar el 5 d'agost el decret de convocatòria del procés de participació ciutadana i va donar així compliment a un acord unànime del ple perquè s'iniciessin els tràmits que podrien acabar amb la seva segregació de Cerdanyola del Vallès. En el cas que en la consulta guanyés el sí presentarien un expedient de segregació al Parlament perquè elaborés una llei per convertir Bellaterra en un nou municipi, com es va fer amb Medinyà enguany i amb la Canonja (2010).

D'aquesta manera, la que és la segona EMD més gran de Catalunya torna a posar fil a l'agulla a una demanda de més autogovern que es remunta al 1974, quan ja va sol·licitar sense èxit convertir-se en una EMD, fet que es va repetir el 1992. Els arguments no han variat gaire i els han refermat presentant un estudi que confirma la seva viabilitat econòmica sense necessitat d'apujar impostos i, fins i tot, preveu una rebaixa de l'IBI pel 2016. També utilitzen d'argumentari un segon estudi sobre hàbits de consum encarregat a l'empresa Kéikom Solucions, en el qual es recull que només un 9% dels enquestats diuen sentir-se identificats amb Cerdanyola i que prefereixen Sant Cugat, Sabadell o Barcelona a l'hora de fer les compres. Des de l'EMD defensen que tenen una identitat social pròpia i singular i que la cohesió amb Cerdanyola ha estat permanentment dificultada per la construcció de l'AP7 i la B-30 i el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

LA DATA

06.07.10
Va constituir-se
formalment el govern de l'entitat municipal descentralitzada de Bellaterra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona