Administracions

Sospiten dels ajuts a l'esport de Sabadell

L'Ajuntament detecta indicis d'irregularitats a la Fundació de l'Esport

El govern de Sabadell, format per ERC i la Crida per Sabadell, a través de la regidora d'Esports, Glòria Rubio, va posar ahir sobre la taula “possibles irregularitats, manca de transparència i de control fiscal que requereix el diner públic i arbitrarietat en l'atorgament dels ajuts gestionats” de la Fundació de l'Esport Sabadellenc, entitat sense ànim de lucre nascuda per promocionar l'esport local. Per aquest motiu, el nou executiu en fa una anàlisi en profunditat que, un cop estigui enllestida, servirà per “buscar solucions”. De moment, però, el govern municipal ha decidit que aquest any no farà cap aportació a la Fundació de l'Esport i que, en canvi, obrirà una altra convocatòria de subvencions amb bases diferents per tal d'arribar als esportistes amb dificultats econòmiques. Segons Rubio, des de la seva creació, l'any 2001, el 57% dels ajuts s'han destinat al Centre d'Esports Sabadell i el 43% restant, a 50 entitats, de manera que resten 140 associacions que mai no han rebut res. En el consistori també argumenten que el 70% dels diners destinats a subvencions per la fundació provenen de fons públics. “És inadmissible que estiguin gestionats per una entitat privada”, deia Rubio.

El portaveu del PSC, exregidor d'Esports al consistori i president de la fundació, Josep Ayuso, va defensar ahir mateix la legalitat i transparència de l'entitat i va anunciar que estudia emprendre accions legals contra Rubio per les acusacions. Per Ayuso, la denúncia és deguda a “la voluntat de revenja del govern actual, que no governa ni actua”. En les municipals, hi va haver un canvi d'executiu municipal a Sabadell després de 16 anys de govern socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona