Administracions

Urbanisme

La fi d'una carretera

Demà comencen, amb un mes de retard, els treballs de l'última fase de les obres de reconversió de la carretera C-65 al seu pas per Llagostera

L'obra ha de permetre enfortir la zona per al passeig i el comerç

Llagostera canviarà, i molt. I això ha de passar d'aquí a poc més d'un mes, quan finalitzin, sempre segons el programa previst, si bé amb un mes de retard, les obres de reconversió i millora de la C-65 al seu pas pel municipi. L'alcalde, Fermí Santamaria, destaca que l'actuació permetrà, en primer lloc, obtenir una zona de passeig, perquè fins ara era una carretera. Un vial que abans de la construcció de la variant tenia una altíssima intensitat de trànsit, ja que era un dels accessos a la Costa Brava. A partir d'ara, i això és el que es vol aconseguir amb aquesta reivindicada però complexa actuació, serà un nou punt comercial amb voreres més amples per millorar-ne l'accessibilitat. De fet, aquesta és la idea, juntament amb la voluntat de refer un vial que, en paraules d'un veí, estava “trinxat”, i no només per les voreres, que estaven en mal estat, sinó pels serveis com ara el clavegueram i la recollida d'aigües plujanes, que ara s'hauran refet. Amb les dades a la mà: és una obra que ha afectat un tram d'1,2 quilòmetres, des dels carrers Panedes i Camprodon, i que representa un cost de 2,13 milions.

Llagostera ha entrat, doncs, en una fase en què, segons Santamaria, vol reivindicar-se i promocionar-se, com fan les poblacions veïnes. L'Ajuntament ha fet el que ha pogut per minimitzar l'impacte de les obres: ha mirat de donar informació, s'ha reunit en tot moment amb els veïns i fins i tot ha creat una comissió de seguiment. Però, amb una intervenció d'aquesta envergadura, les molèsties han estat servides. Hi ha dues visions antagòniques de l'impacte dels treballs, i cal tenir-les en compte. Per un costat, la del Bar Josep, al costat de la benzinera i regentat per Begoña Nieto, que es lamenta que per culpa de les obres està a punt de tancar perquè no pot pagar el lloguer: “He passat de 300 clients a uns 60 com a molt”, es lamenta, i hi afegeix: “No s'han tingut en compte els veïns.” Per l'altre costat, Josep Aliu, de l'empresa d'agroalimentació Can Vinyas, amb l'accés encara trinxat per les obres, creu que l'Ajuntament ha fet el que ha pogut, ja que era una obra necessària, però que potser s'hauria pogut coordinar millor: “El que ara volem és que s'acabin d'una vegada”, destaca Aliu, i hi afegeix que les obres els han perjudicat en un 70%.

Demà es preveu, doncs, que s'iniciï la tercera i última fase, amb una durada d'un mes. Durant l'actuació, quedarà suprimit l'actual pas provisional entre el carrer Baixada de la Costa i el carrer Sant Feliu, i l'accés es farà a través de la benzinera, únicament per als veïns.

Es mantindrà el dispositiu per tal de minimitzar les molèsties i garantir la mobilitat com ara l'accés a l'aparcament de Can Badosa des del carrer Baixada de la Costa i, a més, la connexió entre el carrer Gavarres i el carrer Sant Feliu. Aquestes són les dades fredes del que queda de l'actuació que va començar el 13 de gener passat, però pel mig quedaran veïns i comerciants afectats per unes obres d'una gran complexitat que posaran fi a una carretera al mig de Llagostera.

Promoció
L'Ajuntament de Llagostera ha iniciat un seguit de campanyes per promocionar el municipi, especialment després de l'actuació per rehabilitar el nucli antic. Ara, amb els treballs a la C-65, que, de fet, passarà a ser un carrer, es vol continuar amb aquesta dinàmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona