Administracions

Acusen el govern badaloní de crear places que ja tenen nom

L'executiu d'esquerres convoca procediments oberts per contractar tres directius, però l'oposició lamenta que ja se sap qui els guanyarà

El govern diu que només ha pensat en uns perfils concrets

Amb la llei a la mà, l'Ajuntament de Badalona pot contractar fins a 27 càrrecs de confiança. Ara bé, feta la llei feta la trampa, ja que el consistori té a les seves mans la decisió de convocar places directives en què, malgrat que els aspirants han de superar un procés de selecció, la tria final també es pot fer a dit.

El govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV) ha escollit aquesta opció per ampliar l'equip de persones que treballaran estretament amb l'alcaldessa, Dolors Sabater, i la resta d'edils. En total es convocaran tres places directives, dues de les quals s'han aprovat en l'últim ple. Es tracta del director de Projectes i Relacions Institucionals de l'àrea Badalona Habitable, i del director del gabinet d'Alcaldia i Comunicació. La tria final es fa segons el criteri del govern. Tots dos cobraran 49.176 euros bruts.

El govern local convocarà, a més, un tercer càrrec directiu, però, en aquest cas, la selecció la farà un tribunal extern. Aquesta plaça és la de coordinador de govern i ja hi ha una persona que exerceix les funcions, que haurà de superar el procés convocat. Són convocatòries obertes per a tothom que compleixi els requisits que es demanen, però és vox populi el nom de les persones que acabaran ocupant el lloc. “El govern que més presumeix de transparència convocarà uns processos oberts que són un vestit a mida per a la gent que vol col·locar”, diu el portaveu del PP, Juan Fernández.

El regidor de CiU Ferran Falcó lamenta que l'executiu d'esquerres “faci aquest teatre per poder ampliar els seus càrrecs de confiança”. “Ho disfressen de concurrència pública quan tothom sap qui ocuparà aquests llocs”, sosté. El regidor de l'àmbit Badalona Democràtica, José Téllez, admet que el govern ha pensat en “perfils concrets”, però recorda que es contractaran “si superen un procés al qual es pot presentar qui ho vulgui”.

D'altra banda, tant el PP com CiU han lamentat que els gerents de dues empreses municipals, Engestur (el socialista Christian Carneado) i l'IMPO (Faustino Marín), s'han contractat sense que els membres del consell d'administració que formen part de l'oposició disposessin d'informació sobre aquestes persones ni sobre el contracte que han signat. “Es va nomenar el gerent d'Engestur sense que ens informessin del seu sou, i seguim sense aquesta informació”, diu Fernández.

LA FRASE

No es pot dir que les places tinguin nom i cognom. Ara s'ha de superar un procés de selecció
José Téllez
Regidor de l'àmbit Badalona Democràtica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona