Administracions

Invertiran a Girona un milió d'euros en plans d'ocupació

El programa, previst per al 2016, es durà a terme al barri de Santa Eugènia-Can Gibert i beneficiarà unes set-centes persones

Vol atendre especialment les persones d'entre 16 i 29 anys

L'Ajuntament de Girona invertirà l'any vinent 980.000 euros en projectes ocupacionals al barri de Santa Eugènia-Can Gibert que podran beneficiar unes set-centes persones, especialment d'entre 16 i 29 anys, que es calcula que estan en situació d'atur, segons un comunicat fet públic ahir. El pla comprèn actuacions adreçades a la promoció de l'ocupació, el desenvolupament local i la planificació estratègica.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Glòria Plana, ha explicat que “aquest 2016 es vol fer un pas més iniciant una línia de treball específica amb joves de 16 a 29 anys, per fer una tasca preventiva i proactiva amb aquest col·lectiu amb l'objectiu de generar oportunitats que afavoreixin la millora de la seva ocupabilitat, sigui oferint-los eines específiques per al retorn al sistema educatiu reglat, o bé apostant pel desenvolupament competencial i facilitant-los l'accés al mercat de treball”. Segons Plana, es preveu atendre més de dos-cents joves amb actuacions que vagin des d'itineraris individuals d'inserció i de retorn al circuit educatiu fins a programes de formació en alternança amb el treball, passant per programes de formació qualificadora i contractació.

El programa preveu dur a terme al barri accions orientades a la dinamització de l'activitat econòmica i la cohesió social, l'impuls de les polítiques d'ocupació i d'igualtat en el mercat de treball, i l'articulació de diverses sinergies de suport entre els diferents serveis, dispositius i recursos socials i ocupacionals. Per això les actuacions incloses en el programa Treball als Barris es fonamenten en les recomanacions efectuades a partir del diagnòstic urbanístic, econòmic i social del barri de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla, amb la finalitat de respondre a les necessitats d'atenció especial detectades des de l'àmbit de l'ocupació i la promoció econòmica.

Fruit de la diagnosi elaborada en el marc del projecte d'intervenció integral del barri de Santa Eugènia-Can Gibert, es preveu continuar duent a terme actuacions destinades a la població més vulnerable i en situació de desavantatge social, posant al seu abast un servei àgil i personalitzat d'informació, assessorament i orientació professional i reforçant les tasques d'intermediació d'ofertes de treball adequades als seus perfils professionals.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el programa Treball als Barris, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu, que l'any vinent arriba a la vuitena edició i que s'ha consolidat com una eina d'intervenció específica per al barri de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla.

Pel que fa a les actuacions subvencionades, el programa preveu la contractació per part de l'Ajuntament de Girona, durant sis mesos, de 42 persones en situació d'atur del barri de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla, mitjançant programes d'experiència laboral i programes mixtos.

LA FRASE

El 2016 es vol fer un pas més iniciant una línia de treball específic amb joves de 16 a 29 anys
Glòria Plana
regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç de l'Ajuntament de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia