Administracions

El propietari del Fortí queda sense indemnització

El TSJC tanca el litigi judicial sobre el restaurant enderrocat i afirma que la reclamació de la compensació es va fer quan havia prescrit

L'Ajuntament encara espera que el titular del negoci li pagui el cost del desmuntatge

Punt final al litigi judicial que ha envoltat l'ordre d'enderroc del restaurant Fortí de la Reina a Tarragona, que es va construir amb llicència municipal malgrat que la planificació urbanística tan sols hi preveia una zona verda. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat a favor de l'Ajuntament de Tarragona en el procés judicial obert pel propietari del Fortí, Enric Catà, per tal que l'administració el compensés pels danys causats per l'ordre d'enderroc del seu negoci. La nova sentència, que és ferma, tanca la porta a una indemnització al propietari del frustrat negoci, ja que la seva reclamació s'ha presentat un cop ja havia prescrit l'acció i, per tant, fora de termini per ser tinguda en consideració.

Recurs rebutjat

La decisió de la secció tercera de la sala contenciosa administrativa del TSJC, amb data 6 de novembre, és la resposta al recurs d'apel·lació presentat per l'empresa Fortí de la Reina SA, propietat d'Enric Catà, a la sentència dictada en el mateix sentit pel jutjat contenciós de Tarragona l'11 d'abril del 2013. En concret, l'empresa reclamava a l'Ajuntament que l'indemnitzés amb 17.932.728,92 euros com a compensació pels danys econòmics soferts per l'anul·lació de la llicència i el posterior cessament de l'activitat, a més de l'enderroc del restaurant.

El restaurant Fortí de la Reina, de fet, va obrir el 1993 amb la llicència municipal necessària, però la batalla judicial impulsada per la procuradora Rosa Elías va suposar la seva anul·lació, ja que va demostrar que s'havia atorgat el permís municipal sense que la planificació urbanística llavors vigent ho permetés.

La llarga batalla judicial sobre la construcció del restaurant va culminar amb l'ordre judicial d'enderroc, que va obligar el consistori a procedir al seu desmuntatge de manera subsidiària l'any 2008, previ tancament del negoci. Els treballs van tenir un cost de 643.000. euros, que van costejar les arques municipals en espera que l'empresa propietària del restaurant ho pagués. Set anys després, el consistori continua esperant que Catà faci el pagament dels costos d'aquests treballs, que encara no han estat satisfets.

Mentre que el consistori ha valorat positivament la nova decisió judicial, Enric Catà va declinar fer cap valoració sobre el tema després de ser consultat per aquest diari.

LA XIFRA

17,9
milions
és la indemnització que el propietari del Fortí reclamava a l'Ajuntament, i que el jutge li ha negat.

Sense avenços en les converses per reobrir-lo

L'Ajuntament de Tarragona i el propietari del Fortí, Enric Catà, no han avançat de manera significativa en les converses per reobrir el restaurant a l'antiga fortificació del segle XVIII. El consistori va reconèixer el mandat passat que s'havia obert una línia de negociació en aquest sentit després que el nou pla d'ordenació urbanística municipal sí que preveiés la seva explotació com a restaurant, i s'estava en espera de rebre un projecte. L'Ajuntament vol evitar també la degradació actual del monument.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona