Administracions

Renoven a Girona les tapes de 362 contenidors de vidre

L'Ajuntament de Girona ha començat la substitució de les tapes dels 362 contenidors de vidre que hi ha repartits per la ciutat. El regidor de Sostenibilitat i Projecte Ferroviari, Carles Ribas, destaca que “aquesta substitució repercutirà molt positivament en la millora del sistema de reciclatge i suposarà una reducció de costos per a la ciutat”, i hi afegeix que també “permetrà apuntalar Girona com la ciutat catalana de més de 50.000 habitants que millor fa la recollida selectiva”. Actualment, la proporció de recollida selectiva a Girona s'aproxima al 47%, i el vidre representa prop del 5% del total de fraccions.

Les actuals obertures accionades amb pedals se substitueixen per orificis que permetin introduir, exclusivament i de manera unitària, recipients de vidre com ara ampolles o pots. Es preveu que el procés de substitució tingui una durada de tres setmanes. Aquesta actuació, que suposa una inversió de 56.870 euros provinents d'una subvenció d'Ecovidrio, permetrà reduir l'elevat nombre de residus impropis (tot el que no és vidre) que es dipositen actualment als contenidors verds.

Actualment, el cost del servei de triatge previ per separar el vidre dels impropis supera els 90.000 euros anuals, xifra que es veurà reduïda mitjançant el canvi de tapa dels contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona