Administracions

El Molí dels Frares esdevé un museu

Reformen part d'aquest edifici del segle XVI de Sant Vicenç dels Horts

Es mostra l'activitat del molí i l'entorn del riu

El Molí dels Frares, un edifici de Sant Vicenç dels Horts que data del segle XVI, s'ha reformat amb la creació d'un espai museístic a una part de les instal·lacions. El conjunt el formen l'antic molí, la casa del moliner –on hi ha dependències municipals– i l'antiga bassa que abastia d'aigua el molí. La zona que s'ha obert al públic és el molí, on s'han invertit 400.000 euros aportats per l'Ajuntament, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Unió Europea. El conjunt s'obrirà tots els diumenges fins a la Setmana Santa i, a partir de llavors, el primer diumenge de cada mes.

La previsió és que la majoria del públic estigui format per visites escolars. L'objectiu de la rehabilitació, a banda de recuperar un edifici històric, és difondre entre els joves com funcionava el molí i la relació del riu Llobregat amb el municipi. “Sant Vicenç dels Horts ha estat sempre un poble agrícola i aquest edifici serveix per mostrar el seu passat i la seva evolució fins ara”, ha declarat Roser Calpe, arxivera municipal, a l'Agència Catalana de Notícies. Diferents panells instal·lats a l'exterior expliquen, per exemple, com el riu va servir de via de transport per als romans, com es va canalitzar a l'edat mitjana per regar els conreus del Baix Llobregat i com es va utilitzar com a força motriu per a la indústria. A l'interior, l'espai està dividit en dos nivells: l'inferior correspon al molí i el superior, més recent, ja que data del segle XVIII, alberga dues moles i és on es projectaran els audiovisuals explicatius de com funcionava el molí i com era la vida del moliner. L'AMB ha col·laborat en la urbanització de l'accés, que posa en relleu l'interès arquitectònic de l'espai que s'estén davant de la façana, on s'han construït unes grades i una pèrgola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona