Administracions

Acord del govern de Salt amb el PSC i CS per aprovar el pressupost del 2016

ERC i IpS-CUP asseguren així els vots per tirar-lo endavant, però esperen tenir també els de CiU

L'ajuda a les comunitats i l'ocupació, entre els pactes

El govern de Salt, format per ERC i Independents per Salt (IpS-CUP), ha tancat un acord per aprovar el pressupost amb el PSC i Canviem Salt (CS). Amb aquests dos grups, que tenen tres i un regidor respectivament, el govern (format per vuit regidors, cinc d'ERC i tres d'IpS-CUP) ja té majoria al plenari per a l'aprovació de la previsió dels comptes pel 2016. Les expectatives, però, són ampliar encara més el consens. En aquest sentit, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va explicar ahir que veu factible aconseguir el suport dels sis regidors del grup de CiU per aprovar el pressupost amb una àmplia majoria. L'acord amb el PSC i CS està fonamentat en nou acords. Per una banda, els grups han acordat mantenir els ajuts a les comunitats de veïns per un import total de 262.000 euros aquest any. Es preveu també constituir una partida per a l'elaboració d'un estudi sobre el mapa d'atur municipal. L'objectiu d'aquest estudi serà la programació d'accions (entre les quals hi ha la formació) per millorar l'ocupabilitat dels saltencs que no troben feina. Per altra banda es pressupostarà una partida per a la celebració de processos participatius en l'àmbit local, i es reduirà la partida per a substitucions de les educadores de les escoles bressol en benefici de la consolidació de places fixes.

En el capítol d'inversions s'ha acordat destinar diners a millorar les instal·lacions esportives i a adequar un local del mercat municipal per fer-hi una incubadora gastronòmica, a fi d'impulsar nova activitat econòmica a Salt en aquest camp. El govern s'ha compromès també a fer una oficina de projectes municipals per planificar les inversions futures. També es vol continuar la política d'instal·lació de càmeres de seguretat a l'espai públic i estudiar la creació d'una oficina al centre del municipi on els veïns puguin interposar denúncies i no s'hagin de desplaçar fins a la comissaria compartida pels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal.

LA DATA

22.02.16
es farà
el ple del pressupost per aquest any i posteriorment es farà una exposició per explicar-lo als veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona