Administracions

El Consell obrirà una borsa de treball per als ajuntaments

El servei, que es posarà en marxa aquest any, pretén ajudar a cobrir llocs de feina vacants que hi ha als consistoris del Maresme

25 dels 30 municipis ja hi han enviat la llista de treballadors públics que els fan falta

Els consistoris han demanat tot tipus de perfils professionals

El Consell Comarcal del Maresme obrirà una borsa de treball per cobrir llocs de feina vacants als ajuntaments. El president de l'ens, Miquel Àngel Martínez (CiU), explica que la proposta neix després d'haver visitat bona part de les alcaldies del territori i de la necessitat que els municipis de la comarca tenen de contractar personal nou. “Fa quatre anys que una llei prohibeix que les administracions puguin contractar ningú, excepte en comptades situacions de força major, i això fa que molts ajuntaments tinguin menys recursos i que alguns estiguin, fins i tot, saturats”, assenyala.

Amb aquesta voluntat, el Consell Comarcal ha fet arribar a tots els consistoris un qüestionari perquè detallin quines necessitats tenen pel que fa als treballadors. La consellera de Serveis als Municipis i Planificació, Annabel Moreno (ERC), explica que a mesura que es vagin rebent, s'aniran establint quins perfils cal trobar. “De moment n'hi ha de tot tipus, des d'enginyers i tècnics fins a peons o auxiliars administratius, i per a cadascun d'ells s'establirà un procés de selecció diferent”, explica. Un altre requeriment que han fet alguns ajuntaments és que no disposen de personal especific, com ara lletrats especialitzats en urbanisme, però no per tenir-los en plantilla cada dia de la setmana, sinó algunes hores. En aquest sentit, una fórmula que ja estudien és la possibilitat que diversos municipis puguin disposar d'un mateix professional d'una manera mancomunada.

Moreno destaca que un dels avantatges d'aquest nou servei, que es posarà en marxa aquest mateix any, és estalviar als ajuntaments la necessitat d'obrir determinats procediments que a vegades es poden allargar molt en el temps, però també la possibilitat de trobar personal d'una manera àgil i ràpida per cobrir, per exemple, substitucions o baixes per malalties. Una de les qüestions que en el Consell Comarcal s'analitza amb cura és la manera com han de contractar els empleats, tenint en compte les prohibicions perquè augmenti la massa salarial.

El Consell Comarcal ja ha rebut la llista de treballadors que fan falta a 25 dels 30 pobles del Maresme. És una prova, segons els impulsors, de l'interès que ha despertat el nou servei entre els ajuntaments de la comarca. “Ho esperàvem perquè quan ho vam presentar en el consell d'alcaldes tothom va coincidir a dir que era una iniciativa necessària i esperada”, hi afegeix la consellera, que confia que la borsa de treball es converteixi en una eina útil que augmenti el catàleg de serveis que actualment ofereix el Consell Comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona