Administracions

Castelldefels modifica l'ordenança de platges per permetre-hi pocs concerts

El nou text permet que només quatre guinguetes puguin fer dos concerts mensuals a 91 decibels

La resta només podrà emetre música a 65 decibels

L'Ajuntament de Castelldefels ha aprovat, de forma inicial, una modificació de l'ordenança de platges per adaptar-la a la sentència judicial que limita el volum de la música de les guinguetes. Aquesta aprovació arriba en ple procés de renovació de la concessió de les guinguetes, amb un plec de condicions que restringeix els concerts.

L'ordenança del 2008 assenyala que les guinguetes no poden emetre a més de 60 decibels, el que equival a tenir música d'ambient. Quan el PP va arribar al govern municipal, el 2011, va modificar el plec que regulava l'activitat de les guinguetes i va permetre concerts amb emissions de 91 decibels. Això va motivar una allau de denúncies veïnals que va acabar amb la presentació d'un contenciós per part de l'associació de veïns del Baixador contra el consistori per no controlar l'excés de música a les guinguetes. A banda dels concerts setmanals, programaven festes a la platja amb discjòqueis que arribaven a set hores de durada. La jutgessa va donar la raó als veïns, amb una sentència que es va fer pública fa dues setmanes i que estableix que les guinguetes no poden superar els 60 decibels d'emissió “d'acord amb l'article 19 de l'ordenança d'ús de les platges de Castelldefels i mentre no s'aprovi el mapa de capacitat acústica”.

El mapa s'està elaborant, i l'ordenança s'ha modificat perquè s'ajusti al nou plec acordat amb els veïns: s'haurà d'emetre a un màxim de 65 decibels de dia i 60 de nit, amb el control d'equips limitadors, a totes les guinguetes, excepte a les quatre més allunyades dels pisos, que podran fer dos concerts mensuals a 91 decibels. “La modificació recull el model de platja que volem, amb activitat econòmica i concerts i descans veïnal”, va assegurar al passat ple l'edil de Via Pública, Platja i Mobilitat, Eva López, que va recordar que els concerts es faran a prou distància dels habitatges. David Solé, del PP, es va queixar que el govern “critica que el nostre model de platja equival a una discoteca quan fa servir la normativa que vam fer servir nosaltres per emetre a 91 decibels”.

LA XIFRA

91
decibels
és el volum a què l'Ajuntament permetrà que emetin quatre guinguetes en dos concerts mensuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona