Administracions

Tossa posa al dia la normativa de terrasses, rètols i platja

Amplia l'horari de tancament, que actualment només era fins a quarts de nou del vespre

Regula també els materials de taules, cadires i elements de reclam publicitari

Unificar criteris estètics, millorar la imatge i simplificar la regulació municipal i fer-la més entenedora i accessible són els principals objectius de les ordenances de terrasses, rètols i aprofitament de les platges, que es portaran al ple de dijous per a l'aprovació inicial. L'ordenança, en el cas de les terrasses, inclou aspectes com ara el percentatge màxim d'ocupació que poden tenir els restaurants i bars que posin taules a la via pública, i regula també el material que han d'utilitzar, així com els tancaments de les terrasses i els horaris en què poden tenir obert. Així, s'estableix que a les rambles i passejos les terrasses no poden ocupar més del 50% de l'ample del passeig, i pel que fa a les taules i cadires, preferentment han de ser de fusta o material tèxtil (s'elimina l'alumini i l'acer inoxidable). Un dels principals canvis fa referència a l'horari, que s'amplia. De diumenge a dijous poden tenir obert des de les vuit del matí fins a les dotze de la nit, i els divendres i vigílies de festius, de les vuit a la una de la matinada. La regulació en alguns casos depèn de la zona on està situat l'establiment (Vila Vella, carrers de l'entorn del recinte emmurallat, passeig, Sant Raimon de Penyafort, i avingudes Ferran Agulló i Catalunya).

La normativa de les platges també havia quedat desfasada, segons va explicar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich, ja que en teoria els establiments només podien tenir obert fins a quarts de nou del vespre, quan en els últims anys els costums han canviat molt i fins més tard encara hi ha molt d'ambient. També recorda que fa anys ningú feia tancaments a les terrasses, mentre que ara cada cop estan més delimitades per mampares i altres elements que cal regular. Saladich va dir també que en alguns casos, per posar-se al dia, els empresaris turístics hauran de fer inversions, però que l'Ajuntament ja ha previst un període de transició perquè no s'hagin de fer els canvis d'un dia per l'altre.

A banda dels metres quadrats d'ocupació, l'horari i el material que es pot utilitzar, també es regulen aspectes com ara la quantitat de menús i faristols al carrer que pot tenir un establiment, ja que en alguns casos fins i tot impedien el pas als vianants. Així, s'admet la col·locació d'elements per anunciar els productes que se serveixen a les terrasses en funció d'unes mides determinades i segons els metres lineals de façana.

LA FRASE

Es tracta de posar la normativa al dia i unificar criteris per oferir millor imatge
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona