Administracions

política municipal

CiU busca vies legals per tenir accés a les dades de la Paeria

Toni Postius demana l'empara de la Comissió de Garanties del Dret d'Accés a la Informació Pública per disposar de les multes prescrites

Govern i oposició comencen a derivar denúncies a organismes externs

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Lleida va presentar ahir una sol·licitud d'empara davant la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) davant la negativa de l'equip de govern de la Paeria a facilitar la relació detallada de totes les sancions imposades per la Guàrdia Urbana i que han prescrit en el període comprès entre els anys 2011 i 2015.

Aquesta és la rèplica de CiU a l'altra sol·licitud d'empara, aquesta vegada per part del govern municipal a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, davant els dubtes legals que té per facilitar aquesta informació a l'oposició, tal com informava ahir aquest diari.

Així, la guerra oberta ja deriva cap a altres organismes de mediació o per buscar dictàmens que aclareixin qui té raó o quin ha de ser el procediment. Al marge de tecnicismes, la disputa deixa clara les males relacions entre el PSC i CiU.

El president del grup de CiU, Toni Postius, va manifestar que “com a regidors tenim dret a tota la informació de l'Ajuntament, no per fer-la pública, però sí per fiscalitzar l'acció de govern”. Va lamentar que si el govern tenia dubtes legals no parlessin abans per aclarir quines dades serien més adequades per transmetre-les a CiU. Per això, Postius entén que “si tant els ha molestat la petició i ara busquen excuses i subterfugis, directament ens fa malpensar”, i va afegir-hi que “nosaltres només volem saber si la prescripció de multes ha estat ben feta perquè són molts diners que la Paeria deixa d'ingressar”. El líder del grup de CiU va insistir que les normes són clares i que esperen una resolució favorable d'aquest organisme independent de la Generalitat. I va afegir que les persones jurídiques no estan subjectes a la protecció de dades i, per tant, les multes prescrites a nom d'empreses ja es podrien facilitar de seguida si els dubtes legals els tenen amb dades de persones físiques. Postius creu que “si l'oposició té problemes d'accés a informació és perquè no hi ha voluntat”. El regidor va dir que hi insistiran i que preguntaran tot allò que creguin oportú, i va recomanar a la tinent d'alcalde, Montse Mínguez, que “per precaució no fes afirmacions gratuïtes, ja que potser després se les haurà d'empassar”, en referència a l'acusació de frustració per no trobar irregularitats.

LA FRASE

Si tant els molesta la petició i ara busquen excuses i subterfugis, directament ens fa malpensar
Toni Postius
Portaveu de CiU a la Paeria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona